Kattints a képre!!

Nem kellett csalódnunk… Bár olybá festett, hogy összeállt a 3×20 csapatos NB III. mezőnye, ahogy – az előző évek történései alapján – korábban megpedzettük, ez még nem jelent garanciát semmire. És imhol a legfrissebb hír, a patinás múltú Vác visszalépett a további szerepléstől, holott a klub megkapta a harmadik vonalbeli induláshoz szükséges jogot.

A Tarpán is dolgozó Csank János hiába tartotta bent a váci csapatot Fotó: tarpa sportja

Az már nem is meglepetés, hogy finanszírozási gondok miatt táncolt vissza a Duna-parti egyesület, amely a következő szezonban a Pest megyei első osztályban lép színre. Nem mellékesen a Vácot Csank János irányította, aki anno sikert sikerre halmozott klub edzőjeként, amelyet a legutóbbi idényben is „bent tartott” a harmadosztályban.

A Vác FC visszalépése miatt egy hely kiadó az NB III-ban. A feltöltési sorrendben a legjobb kieső, a Komárom VSE következik, amelyet az MLSZ felkért az indulásra. Miként arról már hírt adtunk, néhány napja a Pápa is bedobta a törülközőt, kiszállt a harmadosztályból.

Idevágó információ, hogy a város mégsem törlődik teljesen az NB–s térképről. A Nógrád megyei első osztályból feljutó Bánk-Dalnoki Akadémia a következő idényben Vácon fogja játszani NB III-as hazai mérkőzéseit, mégpedig Bánk-Dalnoki-Vác VLSE néven.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .