Kattints a képre!!

Meglehetősen fontos, mondhatni kardinális változást szúrt ki a hunfoci.hu a következő szezonra érvényes NB III-as versenykiírásból.

Az előző idény megyei bajnokoka, a fehér mezes Szpari II. megpróbálta kivívni a feljutást, de vereség nélkül elbukta a Majos elleni osztályozót Fotó: Dankó László

Az eddigi szabály szerint a megyei első osztályú bajnokok szereztek jogot osztályozón kivívni a feljutást a harmadik vonalba, már, ha érvényes licensz birtokában élni kívántak ezzel a lehetőséggel. Az új idényben viszont „Amennyiben egy bajnokság 1. helyezettjének nincs licensze vagy nem kíván magasabb osztályba lépni, akkor az adott bajnokság 2. helyezettjét illeti meg a bajnokkal azonos feltételek mellett az osztályozóban való részvétel joga. Ha a 2. helyezettnek nincs licenszee vagy nem akar feljebb indulni, akkor a 3. helyezettet illeti meg az indulás joga. Amennyiben az 1., 2. és 3. helyezett egyike sem rendelkezik licensszel vagy nem akar magasabb osztályba lépni, akkor abból a bajnokságból nem lesz résztvevő az osztályozóban. Osztályozó mérkőzések szükségesek, amennyiben 10 csapatnál több jelentkező sportszervezet van a 2023/24. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra.”

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .