Kattints a képre!!

Majró nem majrézott a kapu előtt: rendíthetetlenül hintette a gólokat, fénykorában a megyei futball egyik legnagyobb spílere volt, sőt, a Győr színeiben az NB I-ben is bemutatkozhatott.

Majchrovics Zoltán: Egyesekben csalódtam Fotó: magánarchívum

Majchrovics Zoltán – merthogy róla van szó – többek közt a Demecser, Ibrány, Mosonmagyaróvár Nagyhalász, Békéscsaba, Nyíregyházi Kertváros, valamint a Sényő frontembereként domborított. És – több a pályára visszacsábult – kortársát elnézve  meglehet, talán még manapság sem lógna ki a sorból…

– A térdem már rég nem az igazi, emiatt nem erőltetem a játékot – szolgált magyarázattal a pénteken, vagyis éppen ma negyvennyolcadik születésnapját ünneplő Majchrovics Zoltán, aki azért nem állt le teljesen: tagja az újfehértói öregfiúk csapatának, amely megyei bajnokságot nyert. – Harminc évesen volt egy nyakcsigolya műtétem, az orvos azt javasolta, hogy vonuljak vissza, mert veszélyes lesz így folytatni, ehhez képest tíz évet még letoltam a pályán. Hét éve hagytam abba, közben kipróbáltam az edzősködést is, foglalkoztam gyerekekkel, aztán másfelé sodort az élet, távol kerültem a focitól. De kívülállóként több dologgal nem értek egyet: érzésem szerint sokkal inkább az anyagi javakról, mint a futball szeretetéről szól a történet. Ezen kívül a meccseket látom, a színvonalról pedig inkább nem mondok semmit, mert nem szeretnék a megmondóember szerepében tetszelegni.

Majchrovics Zoltán soha nem tett lakatot a szájára, most sem kertelt, de az önkritika sem áll tőle távol.

– Ahol megfordultam, mindenhol rengeteg élménnyel lettem gazdagabb, ugyanakkor azt is el kell mondjam, hogy mindemellett keserűség is ért. Az igazságtalanságot nehezen viseltem, neveket nem akarok említeni, legyen elég annyi, egyesekben sajnos, csalódtam. Egyébként, ha olykor kimegyek egy meccsre, mindenkitől azt hallom, hogy régen mennyivel másabb, jobb volt a futball. Erre mit mondjak? Mindenesetre, ha annak idején nekünk ilyen lehetőségünk lett volna, mint manapság, meggyőződésem, nagyon sokan magasabb szintre is eljutnak, attól függetlenül, hogy legyünk igazságosak, mi is többet kihozhattunk volna magunktól.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .