Kattints a képre!!

Sándor András az őszi idényben áttört egy álomhatárt, majd mindennek megkoronázásaként gólkirályi címet szerzett a megye kettő Nyírerdő csoportban.

Sándor András a bajnoki gólkirály cím mellé a szezon játékosának járó díjat is begyűjtötte a vajai csapatnál Fotó: tudósítónktól

A Vaja huszonhét éves csatára – 2015-ben debütált a „nagyok” között – előbb pályafutása századik gólját rámolta be a Jéke elleni novemberi bajnokin, az idény végén huszonhárom találattal „ült” fel a trónra. Szó se róla, esetében nem előzmények nélküli a termelékeny időszak: a 2020/21-es évadban huszonhétszer volt eredményes, akkor csapattársa, Zakor János (38 gól) végzett a vonatkozó lista élén, míg a gergelyiugornyai frontember, Mándi László az időtájt, miként most, közéjük ékelődve lett „ezüstérmes”.

– Nagyon örülök, mert egy régi vágyam vált valóra: 2013-ban, az első térdműtétem után az altatásból felébredve az volt az első gondolatom, hogy egyszer gólkirály leszek – elmélkedett Sándor András, akit mindemellett a szezon játékosának választottak a vajai egyesületnél. – Kicsit várni kellett rá, de megérte. Amúgy tizenöt éve kezdtem a futballt itt, soha nem játszottam máshol, úgyhogy ez is dob az egészen. A kevesebb meccsszám miatt most nem tudtam annyiszor betalálni, mint az előző évadban: a góljaim nagy részét fejjel szereztem, ez mindig erősségemnek számított, azért rúgtam is párat. Mindenesetre köszönöm a csapattársak segítségét, a vezetőség támogatását, a szurkolók, barátaim biztatását, ami sokat jelent nekem.

Megyei II. osztály, Nyírerdő csoport: a góllövőlista élmezőnye

23 gól: Sándor András (Vaja). 19 gól: Mándi László (Gergelyiugornya). 17 gól: Feka Lajos (Tiszakanyár, ősszel: Újdombrád), Zakor János (Vaja). 16 gól: Setét Richárd (Záhony, Tóth Norbert (Újdombrád)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .