Kattints a képre!!

A futsal NB I-be jutásért kiírt osztályozó első mérkőzésén az A Stúdió-Futsal Nyíregyháza hazai pályán 7–1-re legyőzte a TFSE csapatát. A hétfő késő esti visszavágón ugyan 5–4-es vereséget szenvedett Lovas Norbert legénysége, de 11–6-os összesítéssel kiharcolta a feljutást!

Feljutást ünnepelhet a nyíregyházi csapat Fotó: facebook

Mint ismert, az a Stúdió az NB II. Keleti csoport ezüstérmeseként az élvonal kilencedik helyezettjével vívta a nagy téttel bíró párharcot. Ahogy az borítékolható volt, a jelentős hátrány miatt mindent egy lapra tett fel a TFSE, néhány perc múltán a kapusa is fellépett a mezőnybe, az így kialakított létszámfölény következtében olykor percekre saját térfelére szorult a nyíregyházi csapat. A házigazdák leginkább Kelson bombáira alapoztak, akinek kétszer pontosan sült el a lába, közben Varga Dániel szemfüles megoldásával szépítettek a vendégek.

Az első félidő hajrájában viszont újabb gólokat szerezve elhúztak a hazaiak, akik a szünet után fokozták a nyomást. Sőt, Szabolcsi Máté sorozatos bravúrjai dacára az előnyük is nőtt, 5-1-es állásnál Kovács Erik találata felért egy idegnyugtatóval, pláne amikor Gyügyei Zoltán, kisvártatva pedig Kovács Róbert is bevette a fővárosiak kapuját. Mert a meccset ugyan a TFSE nyerte, de összesítésben a Stúdió diadalmaskodott, így ami néhány hete még elképzelhetetlennek tűnt – feljutott az NB I-be! Kezdődhetett az ünneplés, az együttest elkísérő busznyi szurkoló társaságában.

Futsal: osztályozó, 2. mérkőzés

TFSE–A Stúdió-Futsal Nyíregyháza 5–4 (4–1)

Budapest, Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok, 300 néző, v.: Ibriksz M., Nyekita B. Nyíregyháza: Szabolcsi M. – Nagy B., Ladányi D., Varga D., Gyügyei Z. Csere: Kovács G., Kovács R., Lakatos L., Csáki J., Kovács E., Horváth N., Hegyes B., Da Silva. Edző: Lovas Norbert. Gól: Kelson 2, Sóvári B., Lipl N., Klcsó G., illetve Varga D., Kovács E., Gyügyei Z., Kovács R.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .