Kattints a képre!!

A Nyíregyháza Spartacus II. – a 2–2-re végződött első összecsapás után – 1–1-es döntetlent ért el az NB III-as osztályozó visszavágóján a Majos SE otthonában. Így a párharcban felülkerekedő Tolna megyei bajnok 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal kiharcolta a feljutást.

A fehér mezes Szpari II. nagyot küzdött, de a feljutást nem tudta kiharcolni Fotó: tudósítónktól

A második találkozó előtt már minden a majosiak mellett szólt: a hazai pálya előnye, az idegenben elért számukra kedvező eredmény, nem beszélve arról, hogy az „odavágóhoz” képest – sérülés, eltiltás miatt – újabb emberek estek ki az amúgy is hiányzóktól hemzsegő nyíregyházi keretből. Mindazonáltal a vendégek az első félidőben szervezetten, lelkesen futballozva éltették a reményt, miközben egy a majosi 16-oson belül történt lökésnél, tizenegyes gyanús eseménynél néma maradt a síp…

A második játékrész 58. percében kritikusra fordult a helyzet: előbb Sztankó Dávid durrantott centikkel mellé, a túloldalon viszont Petrovics Tamás 20 méterről a felső sarokba ágyúzott – megszerezve a vezetést (1–0) a házigazdának. Enyhe mezőnyfölényt alakított ki a Majos, Pál Márton löketénél a kapuvas mentette meg az újabb góltól a Szparit. A 75. minutumban a tizenhat esztendős Oláh Benjámin 22 méterről, szabadrúgásból lőtt, a tolnai kapus bravúrt bemutatva hárított. A 85. percben egyenlített a Nyíregyháza: Hunyadi Bence beadását követően Pataki Bence bólintott a hálóba (1–1). Az utolsó pillanatokban mindent megpróbáltak a nyírségiek, de nem sikerült még egyszer betalálni – akárhogy is fáj, az előzmények ismeretében bravúrnak számító döntetlen is kevésnek bizonyult…

NB III-as osztályozó: visszavágó

Majos SE–Nyíregyháza Spartacus II. 1–1 (0–0)

Bonyhád-Majos, 800 néző, v.: Bana G. Majos: Genczler G. – Pál M. (Bányai D., 90.), Széles B., Ledneczki G., Kugli Á., Keczeli K. (Máté B., 92.), Hock A., Lizák P. (Vituska N., 83.), Kovács G. (Szeiler A., a szünetben), Petrovics T., Pál A. Edző: Kardos Ernő. Nyíregyháza Spartacus II.: Szondi L. – Szabó B., Pataki B., Oláh B. (Ignéczi M., 81.), Panyi A. (Kardos K., 68.), Hunyadi B., Gönczör R., Tudja D. (Ferencz B., 61), Tagai A., Szücs D., Sztankó D. Edző: Huszák Géza. Gól: Petrovics T. (58.), illetve Pataki B. (85.)

Kardos Ernő: – Nagyon érzelemdús meccset játszottunk. Az első találkozó alapján mindkét csapat tartott a másiktól, ezért nagy taktikai csata volt. Nem hangoztattuk, de rengeteg problémával küszködtünk, viszont a kohéziós erő, ami jellemez minket, átlendített a nehézségeken. Gratulálok a nyíregyházi csapatnak is, amely igazi sportemberekből áll.

Huszák Géza: – Csak dicséret illeti a srácokat, mindent megtettek az egész szezonban, és ma is azért, hogy feljussunk, de minden ellenünk dolgozott. Többször elmondtam, hogy milyen nehézségekkel küzdöttünk, és nem szeretném, hogy magyarázkodásnak tűnne, de először hét meghatározó fiatalt veszítettünk el sérülés miatt – többüket műteni is kellett – majd megváltoztatták a szabályt a visszajátszók és a túlkorosak tekintetében, ezután jött, hogy az idegenben lőtt gól nálunk még számít. Nem lehet egy rossz szavam sem a fiúkra, a végén sok ifista szerepelt, és becsületesen küzdöttek, az utolsó tíz percben benne volt a meccsben a fordítás lehetősége, sajnos nem sikerült.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .