Kattints a képre!!

Fennállásának legnagyobb sikerét érte el az Aranyosapáti, amely megszerezte a bajnoki címet a megye három Rétköz-csoportban. Mert bár a település csapata – a régi szép időkben, a hetvenes években – feltornázta magát a másodosztályba, hat éve „új időszámítás” kezdődött arrafelé.

Az aranyosapáti aranycsapat Fotó: facebook

Lényeg a lényeg: az előző évadban megkaparintott ezüstérmet a bő egy hete zárult idényben aranyra váltotta az Apáti, amely masszív stábra építhetett: Ésik András játékos-edző Koi Róbert segítségére támaszkodhatott, Sebestyén László egyesületi elnök mellett Kazsuk Csaba polgármester is aktívan kivette részét a fényes diadalból. Olyannyira, hogy a község első embere bal oldali középpályásként az együttes frontemberének számít!

– Közel tíz éve megszűnt az egyesület, amelyet 2016-ban alakítottunk újra – indított kissé „távolról” Kazsuk Csaba. – Az Aranyosapáti korábban szerepelt a megye kettőben, de az új egyesület számára egyértelműen ez a legnagyobb siker. Érdekes, az előző idényben szerettünk volna bajnokságot nyerni, de „csak” a második helyen végeztünk: akkor is az utolsó fordulóig nyílt küzdelmet vívtunk az Ajakkal, mint ezúttal a Dögével és a Dombráddal, viszont ellentétben a tavalyi szezonnal most a saját kezünkben volt a sorsunk. ami azért nem csekély különbség. Egyelőre még nem határoztunk a hogyan továbbról, egyrészt, mivel nem akartunk abba a hibába esni, hogy előre igyunk a medve bőrére, másfelől körültekintő döntésre lesz szükség. Egyébként személy szerint nekem is ez az első bajnoki címem, pedig fociztam néhány csapatban, annyi ezüstérem után sikerült az aranyat begyűjteni.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .