Kattints a képre!!

Az NB III-ba jutásért kiírt osztályozó első mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus II. hazai pályán döntetlent játszott a Tolna megyei első osztály bajnokával, a Majos SE-vel. A párharc visszavágóját június 12-én, vasárnap rendezik a dunántúli településen.

A fehér mezes Szpari II. nem tudta legyűrni ellenfelét, de a továbbjutás még nem dőlt el Fotó: Dankó László

Talán még soha nem verődött össze ennyi néző az örökösföldi létesítményben: a szakma szép számban képviseltette magát, edzők és játékosok paroláztak, és persze olyan megyei csapatok vezetői is izgultak a korlát mellett, amelyek sorsát befolyásolja a Szpari II. szereplése. Az úgynevezett visszajátszási szabály – csaknem utolsó pillanatban történt – szigorítása alaposan megnyirbálta a házigazdák lehetőségeit, így a tinédzserektől hemzsegő együttes próbált minél kedvezőbb eredményt kicsikarni.

Az hamar, mindjárt a második percben kiderült, hogy a vendégek pontrúgásai életveszélyesek: Keczeli Krisztián „szabija” után a kapuvas mentette meg a hazaiakat a góltól. A folytatásban a jól kontrázó majosiak kétszer is vezettek, a lelkes nyíregyháziak pedig mindannyiszor egyenlítettek. Más kérdés, sérülés, illetve a hosszabbításban történt kiállítás miatt tovább fogyatkozott a keret lászáma. Mindenesetre ebből még bármi lehet a visszavágón…

Osztályozó az NB III-ba jutásért: első mérkőzés

Nyíregyháza Spartacus II.–Majos SE 2–2 (0–1)

Örökösföld, 800 néző, v.: Rúsz M. Nyíregyháza Spartacus II.: Szondi L. – Tagai A., Szabó B. (Panyi A.), Pataki B. (Tangel L.), Oláh B., Hunyadi B., Tudja D., Banyoi, Kardos K. (Gönczör R.), Szücs D., Sztankó D. Edző: Huszák Géza. Majos: Genczler G. – Pál M. (Szeiler A.), Széles B., Ledneczki G., Kugli Á., Keczeli K., Hock A., Lizák P. (Vituska N.), Petrovics T., Pál A., Simó Cs. Edző: Kardos Ernő. Gól: Pataki B. (50.), Panyi A. (83.), illetve Keczeli K. (33., 69.). Kiállítva: Tangel L. (91.)

Huszák Géza: – Nagyon izgalmas mérkőzés volt, tudtuk, hogy vannak jó játékosai az ellenfélnek, nem véletlenül szerepeltek tavaly az NB-III-ban. Mi sok gonddal küzdöttünk, a visszavágón dől el a feljutás kérdése.

Kardos Ernő: – Gratulálok a srácoknak, minden tiszteletem az övék, mert amire készültünk, hellyel-közzel megvalósult. Jó eredményt értünk el, ugyanakkor van egy kis hiányérzetem, mivel nagy helyzeteket hagytunk ki a második félidőben. Gratulálok a nyíregyházi fiataloknak is, becsületesen odatették magukat, ezzel együtt úgy gondolom, pillanatnyilag jobb csapatunk van.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .