Kattints a képre!!

Nem babra megy a játék: az NB III-ba jutásért kiírt osztályozó első mérkőzését rendezik vasárnap Örökösföldön, ahol a Nyíregyháza Spartacus II. a Tolna megyei első osztály bajnokát, a Majos SE-t fogadja. A visszavágót egy héttel később lesz a dunántúli településen.

A nyíregyházi tartalékcsapat a szezon legfontosabb feladatát igyekszik megoldani Fotó: Dankó László

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnokoknak – finoman szólva – sincs szerencséjük az osztályozókkal. Korábban az Ibrány az akkortájt legerősebbnek tartott ellenfél, a később az élvonalig menetelő Kaposvárral szemben vérzett el, egy esztendeje pedig a Tarpát a békéscsabai „fakó” fosztotta meg a feljutás lehetőségétől. Egyedül a Sényő járt sikerrel, amely idestova öt esztendeje játék nélkül dobbantott a harmadik vonalba.

És most is rájár a rúd a mieinkre. Az eddig bevett gyakorlathoz képest szigorított az MLSZ – az úgynevezett – visszajátszással kapcsolatban: a Szpari II-ben csak olyan futballista szerepelhet a párharc során, aki legalább tíz megyei mérkőzésen pályára lépett, illetve a klub NB II-es együttesének utolsó két bajnokiján nem volt nevezve. Ez a rendelkezés egészen friss, az elmúlt időszakban ilyen korlátozás nem létezett, ennek esett áldozatául például tavaly – az ugyancsak Huszák Géza irányította – Tarpa is… Talán éppen emiatt táplál nagy reményeket a – Bonyhád peremkerületét képviselő – majosi egyesület, amely a 2020/21-es szezonban utolsó helyezettként kiesett az NB III. Közép csoportból, most pedig szeretne visszatérni.

Osztályozó az NB III-ba jutásért: első mérkőzés

Vasárnap (Örökösföld, kezdés: 17.30)

Nyíregyháza Spartacus II.–Majos SE

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Sok mindenről tudnék beszélni, gyakorlatilag az utolsó pillanatokban kész tények elé állítottak minket. Minden negatívum súlyt minket, ebből csak jól jöhetünk ki! Sajnálom azokat a srácokat, akiket megműtöttek, menetközben kiestek, ők nagyon sokat tudtak volna tenni azért, hogy valamikor a magasabb szintű nyíregyházi labdarúgást képviseljék. Nem lesz egyszerű a történet, hisz egy korábbi NB III-as, jelenlegi bajnokcsapat az ellenfél, az biztos, odatesszük magunkat, megpróbálunk előnyt szerezni a visszavágóra.

Kardos Ernő, a Majos edzője: – Felkészültünk, tisztában vagyunk a csapatunk képességével, bár kicsit az ismeretlenbe utazunk. Bízunk magunkban, több NB I-es klubokban nevelkedett játékos szerepel nálunk, egyébként is valamennyi kerettag jó alany a munkához. Nyilván kedvező eredmény elérése törekszünk, én egyébként is maximalista vagyok, a győzelem lebeg mindig a szemem előtt. A vezetők mindent megteremtettek, hogy ismét az NB III-ban futballozunk, megteszünk mindent ennek érdekében.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .