Kattints a képre!!

Nagy Dávid nem adja lejjebb a nívót. Megvédte gólkirályi címét, méghozzá duplán. Az Ibrány harminckét éves csatára az előző kiírásban harminchárom góllal, a – tizenkilenc forduló után – félbeszakadt 2019/20-es szezonban pedig tizennyolc találattal végzett a vonatkozó lista élén.

Az oly sokszor látott pillanat: Nagy Dávid gólt szerzett Fotó: tudósítónktól

A vasárnap zárult idényben éppen elérte a bűvös harmincgólos álomhatárt, társbérletben a mándoki Gyüre Tamással. Nagy Dávid esetében az lett volna a komoly meglepetés, ha másként történik: akárcsak pályafutása korábbi szakaszában, ráadásul az NB III-ban, a megyei első osztályban is hosszú ideje masszívan a legjobb támadók közé tartozik.

– Mint a jó bor, minden évben értékesebb, ha a legjobb vagy valamiben – sugallta Nagy Dávid, hogy az érzés megunhatatlan. –  Bár eltöltöttem jó néhány évet már a pályán, egy gólkirályi cím megszerzése mindig megdobogtatja az ember a szívét, akárhogy nézzük, főleg egy csatár számára ez fokmérő. Pláne, hogy szezonról szezonra testközelből tapasztalom, hogy egyre inkább figyelnek rám, mondhatni igyekeznek elszívni előlem a levegőt. Olyan sok lehetőséget nem adnak az ellenfelek, mégis sikerül „összegereblyézni” pár gólt. Egyébként mindig apró célokat tűzök ki magam elé: legalább annyi gólt szerezni, ahányszor pályára lépek, ha ez címet ér, hab a tortán. Most különösen van miért örülni, mert pluszként a csapat ezüstéremmel zárt, amúgy is a társaknak is jár a köszönet. Na meg innen is gratulálok Gyüre Tominak, jó kis „versenyt” vívtunk!

Nyír-Wetland megyei I. osztály: a góllövőlista élmezőnye

30 gól: Gyüre Tamás (Mándok), Nagy Dávid (Ibrány). 23 gól: Barcsay Márk (Csenger). 14 gól: Torkos Máté (Nyíregyháza Spartacus II.), Török István (Nyírbátor). 13 gól: Illés Gábor (Austria Juice-Vásárosnamény), Vasas Tamás (Balkány)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .