Kattints a képre!!

Amikor a megyei első osztályú bajnokság finisében öt összecsapásra elmeszelték Gyüre Tamást, sokan egy fabatkát sem adtak arra, hogy a mándoki csatár megcsípi a gólkirályi címet.

A mándoki ministáb: az újdonsült gólkirály, Gyüre Tamás (jobbról), barátnője és Dancs Attila technikai vezető társaságában Fotó: tudósítónktól

Az utolsó három mérkőzésre visszatért húsz éves futballista viszont nagyon belehúzott: az Ibrány, a Balkány, majd záróakkordként a Csenger elleni fellépésen hatszor vette be a kaput, így kereken harminc góllal végzett a vonatkozó lista élén. Mégpedig az ibrányi Nagy Dáviddal abszolút holtversenyben, ráadásul szinte mindketten azonos meccsszámot teljesítettek: a Tisza-parti frontember huszonöt, a kilencedik helyen végzett Mándok ásza huszonnégy alkalommal lépett pályára.

– Én már elkönyveltem, hogy elúszott a sansz: szerencsém volt, hogy az eltiltás alatt a vetélytársak sem ontották a gólokat – árulta el Gyüre Tamás. – Most már soha nem fog kiderülni, de van egy olyan érzésem, ha nem hiányzok ennyit, talán a negyven gólt is elérhettem volna. Annál inkább, mert az utolsó három meccsen jó néhány ziccert kihagytam, ha játékban vagyok, ezekből párat biztos, hogy „beütök”, Olyanokat hibáztam, hogy csak, na, balfék voltam… A helyzetkihasználásom így is javult, azt gondolom, sokkal higgadtabb vagyok, mint korábban, emellett a teljes bajnokságban egyszer gurult el igazán a gyógyszer, az előző idényekben két-három kiállítást mindig „sikerült” összehozni.

Gyüre Tamás egy percig sem titkolja – erről több nyilatkozatban beszélt –, hogy nem könnyű eset. Sok van a lábában, amit senki nem vitat, ugyanakkor megtestesíti a különc futballista fogalmát.

– Megváltozni nem fogok, ez tuti. Akadtak megkeresések tavasszal is, de szinte biztos, hogy maradok: nem megyek feljebb, az okokat inkább nem részletezném, pedig sokat tudnék erről beszélni. Azt viszont feltétlenül szeretném elmondani, a csapatnak, a vezetőségnek, a szurkolóknak, és persze Laurának, a barátnőmnek nagyon sokat köszönhetek. És természetesen gratulálok Nagy Dávidnak, mert jó kis „csatát” vívtunk, nagyszerű csatárnak tartom!

Nyír-Wetland megyei I. osztály: a góllövőlista élmezőnye

30 gól: Gyüre Tamás (Mándok), Nagy Dávid (Ibrány). 23 gól: Barcsay Márk (Csenger). 14 gól: Torkos Máté (Nyíregyháza Spartacus II.), Török István (Nyírbátor). 13 gól: Illés Gábor (Austria Juice-Vásárosnamény), Vasas Tamás (Balkány)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .