Kattints a képre!!

A Nyír-Wetland megyei első osztályú bajnokság aktuális szezonjának végén az alábbi módon alakulhat a kiesés kérdése.

A piros mezes gyulaházi csapat az utolsó helyen ragadt Fotó: Dankó László

Alapesetben a szezon végén a 14., 15.,16. helyezett csapatok esnek ki a másodosztályba, hiszen onnan a három csoport bajnoka szerez jogot feljutásra – amennyiben rendelkezik amatőr licenccel. Ez a verzió azonban változhat.

Több kieső lehet, mint három

– amennyiben nem jut fel a megyei első osztály bajnoka (Nyh. Spartacus II.)  az NB III-ba (azaz marad a megye I-ben), de lesz olyan NB III-as csapat, amely kiesik, vagy MLSZ-es bajnokságban érdekelt csapat, amely visszanevez (ennek valószínűsége roppant csekély)

Három csapat esik ki

– ha nem jut fel a megyei első osztályú bajnok az NB III-ba, onnan pedig nem esik ki és nem nevez vissza senki a megyei első osztályba, vagy ha feljut ugyan a bajnok, de pont egy NB-s csapat visszanevez (vagy kiesik) a megye egybe.

Kevesebb, mint három csapat esik ki

– ha feljut a megyei első osztályú bajnok az NB III-ba, onnan pedig nem esik ki és nem nevez vissza senki a megyei első osztályba

– amennyiben a bajnok feljut az NB III-ba, ugyanakkor a megyei másodosztály bajnokai, vagy arra jogosult legjobb második helyezettje nem kíván élni a feljutással,

– amennyiben az eredetileg bennmaradó helyen végző megyei első osztályú csapatok közül valamelyik (akár több klub is) nem indul(nak) el, vagy alacsonyabb osztályba nevezve indulnak el a 2022/23-as küzdelemsorozatban

Fontos kiemelni, hogy MLSZ LVSZ feltöltési szabályának értelmében ennek a helynek a betöltésére először a legjobb fel nem jutó helyen végző, arra jogosult (amatőr licenccel rendelkező) csapatot kérik fel a megye kettőből, majd a legjobb kieső helyen végzett sportszervezet következik. Ami viszont eldőlt, függetlenül a záróforduló eredményeitől a Gyulaháza már biztosan az utolsó helyen végez.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .