Kattints a képre!!

A márciusi ifjak 1848-ban forradalmat „csináltak”, az örökifjak pedig jelenleg is a labdát döngetik – a fiatalokat lepipálva.

Hajdu József (labdával) visszavonulás helyett még mindig ontja a gólokat Fotó magánarchívum

Egy élő példa: Hajdu József, a Túristvándi negyvennyolc éves támadója-csapatkapitánya négy gólt szerzett a Porcsalma ellen 8–1-re megnyert megye hármas bajnokin. Mi több, bár a Szamos csoport hetedik helyén állomásozó Istvándinak még két fellépése hátra van, tutira vehető, hogy a rutinos futballista lesz az együttes házi gólkirálya: eleddig huszonegyszer vette be a kaput az aktuális idényben, míg Zámbó Imre tíz, az ugyancsak harcedzett Derceni Béla kilencszer volt eredményes. Csoda, hogy még fel sem ötlött benne a visszavonulás gondolata?

– Nem tudom, mennyi van még bennem, különösen nem is rágódom ezen – elmélkedett Hajdu József. – A nagypálya mellett még aktívan kispályázom, az öregfiúkban is játszom, mindenhol igyekszem helytállni. Egyszerűen szeretem a futballt, a közösséget: én nem horgászom, nem iszom, ez kapcsol ki, ez a hobbim. Szerencsésnek vallhatom magam, mert tizenkét éves korom óta focizom és elkerültek a súlyos sérülések. Persze, itt fáj, ott fáj, ilyen korban már az lenne a furcsa, ha nem így lenne. Viszont, ha elmondanám az őszinte véleményen a jelenlegi helyzetről, elképzelhető, hogy jó néhányan vérig sértődnének, pedig lenne miről beszélni… Mindegy is, a lényeg, hogy a télen átalakult csapatunk, ami nagyban köszönhető Lakatos Ernő barátomnak, és nem utolsósorban Tukacs László edzőnk kitartásának, a szezon második felére összeállt. Többen ugyan lemorzsolódtak menetközben, de stabilan megvan tizenkét-tizenhárom ember, akikre mindig lehet számítani és mostanság már ez sem kis szó.

Kattints a képre!

Kattints a képre!!

Ide írd a szöveget

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .