Kattints a képre!!

A Nyír-Wetland megyei első osztályban már korábban eldőlt, hogy a Nyíregyháza Spartacus szerezte meg a bajnoki címet.

Az utolsó fordulóban a sárga mezes Ibrányi és a vásárosnamányi csapat „ugorhat” neki a legkedvezőbb helyzetből az éremcsatának Fotó: ifj. Kulcsár Béla

Ugyanakkor a szombati zárófordulóban még négy csapat küzd az éremszerzésért. A tabellán második Ibrány, illetve a harmadik Austria Juice-Vásárosnamény sorsa a saját „kezében” van: mindkét hazai pályán szereplő együttesnek „csak” nyerni kell a Nyírmeggyes, illetve az Újfehértó ellen – ebben az esetben nem változik a sorrend. Pláne, hogy a jelenleg azonos győzelmi számmal (14-14) rendelkező páros közül az Ibrány gólkülönbsége jobb riválisánál.

Mindazonáltal, ha bármely együttes botlik, ez esélyt teremt a negyedik Csenger, akárcsak az ötödik Nagyecsed számára. A határmentiek otthon fogadják a Mándokot, míg az ecsediekre kemecsei túra vár. Ráadásul a Csenger és a Nagyecsed gólkülönbsége egyaránt jobb, mint az Ibrány, Namény duóé. Jóllehet, amíg a Csenger még elérheti a „bűvösnek” tekinthető tizennégy győzelmet, az eleddig tizenkétszer diadalmaskodó Ecsednek erre már nincs esélye, így utóbbi csak is a három pont begyűjtésével reménykedhet a feljebb lépésben.

Hangsúlyozandó, azonos pontszámnál legelőbb a győzelmek száma, majd a gólkülönbség, utóbb a szerzett gólok száma rangsorol.

Nyír-Wetland megyei I. osztály: az élmezőny

Az állás a záróforduló előtt: 2. Ibrány 48 pont (58-42), 3. Austria Juice-Vásárosnamény 48 (54-43), 4. Csenger 47 (73-54), 5. Nagyecsed 47 (53-34).

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .