Kattints a képre!!

Az utóbbi idők legizgalmasabb utolsó fordulóját rendezik vasárnap a Nyírerdő csoportban, ahol gazdára vár a bajnoki cím.

Kis Gombi, nagy Gombi: Gombkötő Sándor, a Záhony játékos-edzője már biztos, hogy érmet visz haza fiának – csak a színe kérdéses Fotó: magánarchívum

A jelenlegi listavezető, címvédő Gergelyiugornya – azonos pontszám (62-62) és győzelmi mutató (19-19) – mellett jobb gólkülönbséggel előzi meg a második helyezett, sokáig éllovas Záhonyt. A tabella tetején nyomuló Tisza-partiak a negyedik Újdombrád, míg a határmentiek a bennmaradást kiharcoló, tizenharmadik Ladányi TC otthonában lépnek pályára a zárókörben.

A rendkívül szoros „versenyfutás” végjátékában elképzelhető, hogy a gólkülönbség dönt az aranyéremről: feltételezve, hogy mindkét együttes megnyeri idegenbeli fellépését. Ugyancsak ez a verzió érvényes, amennyiben egyaránt döntetlent játszik, netán vereséget szenved a két nagy rivális. Az is egyértelmű, amely csapat több pontot szerez a másiknál, az szakítja át elsőként a „célszalagot”.

Még egyszer hangsúlyozandó, a végső sorrendet a győzelmek száma, majd a jobb gólkülönbség, harmadik szempontként pedig a több szerzett gól határozza meg. A Gergelyiugornya gólkülönbsége pillanatnyilag öttel jobb, viszont papíron nehezebb dolga lesz az újdombrádi katlanban, miközben a Záhonynak a nagy különbségű sikerre kell törekedni Mezőladányban.

És még egy nem elhanyagolható tényező, bajnokjelölt páros rendelkezik megyei első osztályú licenccel, tehát a párharcban felülkerekedő egyesület számára elméletileg nincs akadálya a feljutásnak.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .