Kattints a képre!!

Aki csak a száraz tényt veszi figyelembe, annyit konstatálhat: a megye három Nyírség csoport legutóbbi fordulójában a Piricse hazai pályán 7–0-ra győzte le a Bökönyt. A lényeg viszont a részletekben rejlik: a vendégcsapat hét játékossal tolta végig a mérkőzést, így pedig már – nem is kicsit – más a leányzó fekvése.

A bökönyi egyesületnél igyekeznek változtatni a szemléketen Fotó: tudósítónktól

Szobrot nyilván nem kapnak a bökönyi futballisták, hőst sem faragnak belőlük, egy vállveregetést viszont feltétlen megérdemelnek. Se szeri, se száma ugyanis azoknak a példáknak, amikor hasonló, létszámhiányos kiállás esetén, többgólos hátrányban – sérülést színlelve – inkább a mérkőzés feladását választja az adott csapat, amelynek létszáma a szabályban előírt hét fő alá zuhan.

– Eleve szűk kerettel vágtunk neki a tavaszi szezonnak – merült a részletekbe Fábián István, a Bököny játékos-edzője, egyben kapusa, ő ugyancsak végig kitartott az ominózus piricsei fellépésen. – Utólag elárulhatom, felmerült, hogy lemondjuk a meccset, mert többen jelezték, hogy munka miatt nem tudnak jönni, volt, aki az utolsó pillanatban. Végül úgy döntöttünk, hogy elindulunk és kiállunk: heten vállaltuk a játékot, eszébe sem jutott senkinek, hogy sérülést „szenvedjen”, egyszerűen ezt kívánta a sportszerűség, hát megcsináltuk. A 22. percig 0–0 volt az állás, persze egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb elfogyunk erőben. Hál’ istennek mondhatom, az elmúlt időben tettünk róla, hogy megváltozzon a morális és mentális felfogás az egyesületnél. Igyekszünk, hogy a korábbiakhoz képest jobb híre legyen a csapatnak, ami azt gondolom, a történtek alapján is tükröződik.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .