Kattints a képre!!

Ország László lábában van néhány száz meccs, de a hétvégi megye hármas bajnoki mindent vitt. Legalábbis ez a legfrissebb élmény. A Szamos csoportban rendezett Túristvándi–Tunyogmatolcs mérkőzésen a hazai csapat a második félidő 47. percében 5–1-re vezetett, félórával később már 5–5 volt az állás – a végén maradt az iksz.

Sérülések ide vagy oda, Ország László még mindig a régi Fotó: magánarchívim

A harminckilenc esztendős támadó sem tétlenkedett: két gólt hintett a tavaszi szezonra feltámadt Istvándiban. Na ja, a télen Tukacs László mindenesnek sikerült új spílerekkel acélosítani a keretet, akik miatt nem kell az ideget nyelni: rendesen gyűrik az ipart hétvégenként, ráadásul az eredmények is „jönnek” – no meg a gólok is potyognak.

– Egyszer, 2013-ban már abbahagytam a focit, öt éve visszatértem: maradjunk annyiban hiányzott a közeg – mesélte Ország László, aki jelentős játékosmúltra tekinthet vissza, többek közt fehérgyarmati, jánkmajtisi és csengeri színekben szaggatta az istrángot. – A visszavonulást „elősegítette”, hogy nagyon sok sérüléssel küszködtem: a bal térdemet kétszer, a jobbot egyszer műtötték, mivel korábban védekező középpályásként játszottam, a posztból adódóan sokat kellett ütköznöm, egész egyszerűen féltettem a lábam.

Ország László februárban a csoporttárs Szamossályitól igazolt a Túristvándihoz, a jelek szerint mindkét fél nyert a „bolton”.

– Régebben egy rövid időszakot lehúztam a Szamossályiban, szinte automatikus volt, hogy oda térjek vissza – taglalta a Ország László. – Közben kispályázom a Fekete Traktorban, a csapat tagjaival gyakorlatilag valamennyien átmentünk télen az Istvándiba: ahogy észre vettem, eleinte alig járt néző a hazai meccsekre, most azért már jóval többen vannak, igaz, győztünk egyszer-kétszer, és hát gólokat is láthatnak rendesen. Olyan hatvan perces csapat vagyunk, utána elfáradunk, ezért alakulnak ennyire „érdekesen” az eredmények, speciel ilyen meccsre sem nagyon emlékszem, mint a Matolcs elleni: a semleges nézőknek tökéletes lehetett, nekünk azért nem annyira. Ez van. Negyven éves koromig mindenképpen el akarom húzni a focit, az a baj, hogy a sérülések továbbra is üldöznek, ami elgondolkodtat…

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .