Kattints a képre!!

Legalább négyszáznégy nézőt várnak (már, ha az időjárás kegyes lesz…) a vasárnapi Gergelyiugornya–Záhony csúcsrangadóra, amely jelentős mértékben befolyásolhatja a megye kettő Nyírerdő csoportban a bajnoki cím sorsát.

A gergelyiugornyai Mándi László (piros mezben, labdával) és záhonyi csapat tagjai sorsdöntő jelentőségű csatát vívnak Fotó: három határ hírei

Ami tény: a három fordulóval a befejezés előtt még mindig veretlen, a tabellát vezető Záhony három ponttal előzi meg a második helyezett hazai csapatot. Nyilván több variáció elképzelhető a mérkőzéssel kapcsolatban: döntetlen, netán vendégsiker esetén az éllovas nagy eséllyel bearanyozhatja a szezont.

Bonyolódik a szituáció, ha a Gergelyiugornya legyőzi legfőbb riválisát: ebben az olvasatban a felek egyforma pontszámmal (59-59), ráadásul egyező győzelmi számmal (18-18) vágnak neki az utolsó két  körnek. Utóbbi statisztikai mutató különösen hangsúlyos, mivel a versenykiírás szerint azonos pontszám esetén a legelőbb a bajnokságban elért győzelmek száma rangsorol, majd a gólkülönbség, a rúgott gólok száma, az egymás ellen játszott meccsek pontkülönbsége alakíthatja ki a végső sorrendet. Momentán nem csak a három pont előny, a kettővel jobb gólkülönbség is Záhony mellett szól, persze, mindez egy csapásra változhat a nagy derbi után. És azért még a hátralévő találkozókon is történhet előre nem kalkulált esemény…

A folytatásban a Záhony előbb a Nyírkarászhoz látogat, zárásként pedig a a kiesés ellen harcoló Ladányi TC otthonában lesz jelenése, tehát valamennyi alkalommal idegenben játszik, míg a Gergelyiugornya a Lanyányt fogadja, majd a jó erőkből álló Újdombrád elleni idegenbeli fellépéssel fejezi be szereplését.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .