Kattints a képre!!

A megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoport élén nyomuló, a bajnoki címtől immár karnyújtásnyira lévő Kállósemjén a vasárnapi Rakamaz elleni győzelemmel (6-1) áttörte az álomhatárt: a listavezető együttes – három fordulóval a befejezés előtt – 102 gólt szerzett!

A semjéni csapat az idény első „századosa” – a másodosztályban Fotó: tudósítónktól

Meglepő vagy sem, nem sokat kell visszalapozni a megyei adatbankban (az első-, illetve a másodosztályt tekintve…), hogy hasonló mutatványra bukkanjunk: olyannyira, hogy az előző évadban – az ugyancsak a Pannónia Zrt. csoportban szerepelt Nyíregyháza Spartacus II. – 131 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, más kérdés, hogy akkor is a Semjén nyerte a bajnokságot. Ugyancsak a 2020/21-es idényben a Nyírerdő csoportban aranyérmet bezsebelő Gergelyiugornya 124, a második Vaja 107, a harmadik Záhony 102 gólt rámolt be, míg a Kelet-Magyarország csoportban a feljutást kiharcoló Nyírbátor 117 gólig jutott.

Az első osztály 2017/18-as szezonjában a Sényő 98 gólt hintett, mindazonáltal nem tegnap volt, amikor egy megye egyes legénység átlépte a bűvös határt: nevezetesen több, mint tíz esztendeje, a 2009/10-es évadban – a Fogarasi Zoltán irányította – Újfehértó 106 gólt hintve söpörte be a bajnoki címet. Csak az érdekesség kedvéért: a gólkirály, a tiszavasvári Fazekas Viktor lett ama idényben, aki kereken 30 találatot jegyzett, miközben a máig aktív nyírbátori Erdei Zoltán 26, Pelyák Miklós (Nyírgyulaj, jelenleg Nyírvasvári) 24, Marozsán Mihály (Újfehértó, jelenleg Kállósemjén) 19, Pálvölgyi Balázs (Nyírbátor) pedig 18 gólt vágott.

Ezzel együtt annyi leszögezhető, a Kállósemjén elit társaságba került aktuális teljesítményével, amit még tovább fényezhet a hátralévő három körben.

Ui: Olvasói figyelmeztetésre feltétlenül megjegyzésre érdemes, hogy a megye kettő Pannónia Zrt. csoport 2017/18-as idényében az Ibrány – országos viszonylatban is kiemelkedő – 236 szerzett góllal végzett a tabella élén!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .