Kattints a képre!!

Szerdán rendezik a Magyar Kupa megyei selejtező harmadik fordulójának mérkőzéseit: a tét pedig nem kisebb, mint az országos főtáblára jutás, ahol hat együttes képviselheti szűkebb régiónkat.

A sárga mezes ibrányi együttes az április 10-én játszott bajnoki mérkőzésen nyert az Újfehértó ideiglenes, téglási otthonában – most jön a „visszavágó” Fotó: ifj. Kulcsár Béla

A küzdelemsorozatban, április 27-én a legjobb négy közé jutásért lépnek pályára a még „állva” maradt csapatok, így – értelemszerűen – a győztesek automatikusan kvalifikálják magukat a főtáblára. Nem mellesleg az ebben a körben diadalmaskodó egyesületek a későbbiekben a Megyei Kupa-fináléba kerüléséért csatároznak, amelyet majd az elődöntőben diadalmaskodó két csapat vívhat – később kijelölendő helyszínen. Ezzel párhuzamosan a selejtező negyeddöntőjében vesztes négy gárda számára sem ér véget a menetelés, közülük kettő – az úgynevezett rájátszásban esedékes két párharc nyertese – ugyancsak folytathatja szereplését az országos színtéren.

A továbbjutás valamennyi helyszínen egy mérkőzésen dől el. A vonatkozó szabály értelmében, ha a kilencven perc letelte után döntetlen az eredmény, ez alacsonyabb osztályú együttes továbbjutását jelenti – azonos osztályú ellenfelek esetében tizenegyespárbaj dönt.

Magyar Kupa: megyei selejtező, 3. forduló, szerda (kezdés: 17 óra)

Újfehértó (megye I. o.)–Ibrány (megyei I.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ettől függetlenül bízom benne, egyszer elénk is odapattan vagy bepattan egy labda a kapufáról. Egy ilyen győzelemre lenne szükségünk, amikor a szerencse mellénk áll és az talán segíthetne a hátralévő bajnoki meccseken is, nem utolsósorban országos főtáblára jutást eredményezne.

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Nemrég bajnoki mérkőzésen találkoztunk az Újfehértóval, amikor egy nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk. Most is hasonlóra számítok, a mérkőzés kimenetelét nagyban befolyásolhatja, hogy a szerda-vasárnap ritmus mennyit vesz ki a fiúkból, de természetesen a főtáblára jutás a célunk.

Nyírvasvári (megyei II. o.)–Nagyecsed (megyei I.)

Berettyán Gábor, a Nyírvasvári edzője: – Jelen pillanatban annyi biztos, hogy szerda délután meccs van, a többit meg majd meglátjuk…

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Hazai pályán veszélyes csapathoz látogatunk, amely nyilvánvalóan hozzánk hasonlóan, a főtáblára jutásért hajt. Bízom benne, hogy valóban kupahangulatú mérkőzésen ez nekünk fog sikerülni.

Nagydobos (megyei II.)–Mátészalkai MTK (megyei I.)

Czine Máté, a Nagydobos edzője: – Nehéz bármit is mondani! Kőkemény mérkőzésre számítok, attól függetlenül, hogy a két csapat más osztályban szerepel. Sok dologban javulni kell, de egy ilyen presztízs értékű mérkőzésen remélem, sokan fel tudnak pörögni! Több játékosom is mátészalkai nevelés, viszont náluk is szerepel egy-két futballista, akinek van köze a Doboshoz. Barátságot félretenni, kezdődjön a harc!

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Természetesen célunk az országos főtáblára jutás, egy szomszédvári csatán. Minden egyes pályára lépő játékosomnak maximumot kell hozni a továbbjutás érdekében.

Csenger (megyei I.)–Balkány (megyei I.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Ezer sebből vérzünk, ennek ellenére reméljük, sikerül kiharcolni a főtáblára jutást.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Csengerben minden csapatnak nehéz dolga van, otthon különösen veszélyes csapat. Sajnos, továbbra is létszámgondokkal küzdünk, de természetesen mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .