Kattints a képre!!

Az élvonalbeli futsal bajnokság alsóházi rájátszásának hetedik fordulójában a Nyírgyulaj számára roppant egyszerű volt a képlet a TFSE elleni hazai összecsapás előtt.

A piros mezes gyulaji együttes megküzdött a győzelemért – a bennmaradésért Fotó: Bodnár Barbara

A nyírségiek győzelem, de még döntetlen esetén – a hátralévő két bajnoki kör eredményeitől függetlenül – biztosíthatták a biztos bennmaradást. Az alsóházi csatározásban ugyanis eddig a Gyulaj teljesített a legjobban, amely hét ponttal előzte meg az osztályozót érő pozícióban tanyázó vendégeket. A fővárosiak mindent feltettek egy lapra, így bár kétszer is vezetett (1–0, 2–1) a házigazda, egy pillanatra sem dőlhetett hátra. Az izgalom a találkozó hajrájában csúcsosodott ki: a TFSE fordított (2-3), de a nyírgyulaji legénység tagjainak helyén volt a szívük, Orosz Dániel, Szőcs László és Nagy Bence góljaival kibrusztolták a győzelmet – egyben azt is, hogy a következő szezonban is az NB I-ben indulhatnak. Nem elhanyagolható tényező, hogy akár még az alsóházi rájátszásban is az élen zárhatnak.

NB I.: alsóházi rájátszás, 7. forduló

Nyírgyulaj KSE–TFSE 5–4 (2–1)

Nyírbátor, v.: Újhelyi T., Szabó F. Nyírgyulaj: Petró M. – Szőcs L., Vlasovics, Orosz D., Lapa. Csere: Opre R., Nagy Zs., Szabó Á., Krajnyák Zs., Pataki I., Nagy B., Tóth E., Kerekes M., Domokos M., Hoksz M. Edző: Baksa Csaba. Gól: Lapa, Tóth E., Orosz D., Szőcs L., illetve Pereira, Lipl N., Fehér D., De Campos

További eredmény: Kecskemét–Aramis 5–4 (2–2). A Kistarcsa szabadnapos volt.

Az alsóházi rájátszás állása: 1. Nyírgyulaj 18 pont, 2. Kecskemét 15, 3. Aramis 13, 4. TFSE 8, 5. Kistarcsa 0

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .