Kattints a képre!!

Most, hogy a Nyíregyháza Spartacus II. a megyei első osztályú bajnoki cím legfőbb várományosa, egyben – sikeres osztályozó esetén – esély kínálkozik újabb szintet lépni, az NB III-ban megmutatni magát, különösen fontos, hogy a piros-kék klub milyen utánpótlásra támaszkodhat.

A nyíregyházi utánpótlás számára olyan életpálya modellt kívánnak kínálni, ami vonzóvá teszi a tehetségek maradását Fotó: Dankó László

– A Szpari II. megnyugtató előnnyel vezeti a bajnokságot, amelyben a 2003/04-ben született gyerekek közül heten-nyolcan rendszeresen játszanak – fogalmazott Németh Károly, a Bozsik József Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője. – A cél az lenne, hogy egy olyan szakmai lépcsőt építsünk ki, ami hosszú távú NB III-as szereplést jelent a tartalékcsapat számára, ahol az ifiknek, vagy az onnan kiörgedő, de a felnőttek között még gyökeret verni nem tudó tehetségeknek adjunk lehetőséget a fejlődésre.

Amire építeni lehet

– Ennek alapja a Bozsik Akadémia produktivitási mutatója: ez egy összetett statisztikai számítás, ami gyerekekről, serdülő-, ifjúsági korosztályban futballozó srácok képzéséről árul el adatokat. Ebből feketén-fehéren kiderül, hogy az adott klub miként foglalkozik a saját utánpótlásával. Ebben a tekintetben kifejezetten jól állunk, hisz a Produktivitás2 (7-15 évesek) számítása, képzése szerint országos szinten második helyen áll a Bozsik Akadémia. Ami pedig a Produktivitás1-et (17-23 évesek), vagyis ezen korosztályok felnőtt futballba történő beilleszkedését illeti, itt a tízedik helyen állunk. Ez egy olyan jelentős eredmény, amire a hosszabb távú tervekben mindenképpen építeni lehet.

Vonzó életpályát kínálni

– Számunkra a legnagyobb nehézséget a kiemelt Akadémiák elszívó hatása jelenti, amivel nap, mint nap meg kell küzdenünk. A mi utunk azonban az, hogy a nyíregyházi és a megyei kötődésű gyerekekre koncentrálva, a napi munkában a képzés minőséget folyamatosan emeljük, emellett olyan életpálya modellt tudjunk kínálni, ami vonzóvá teszi a legtehetségesebb játékosok maradását.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .