Kattints a képre!!

A kérdés költői – egyelőre megválaszolhatatlan. Ami tény: a megyei első osztály előző idényében tizenötödik helyen végzett, így búcsúzni kénytelen Baktalórántháza huszonnégy, a felkérésre „visszamaradt”, a tabellán tizennegyedikként zárt Kemecse huszonöt pontot szerzett.

A nagyhalászi öltözőben nap mint nap a tizenkettedik hely megszerzésével szemeznek – jelenleg éppen itt áll a csapat Fotó: tudósítónktól

Az már most borítékolható, hogy aktuális szezonban huszonöt pont begyűjtése nem lesz elég a kiesés megúszására. Annál is inkább, mivel nyolc teljes bajnoki kört rendeznek még, és akadnak elmaradt mérkőzések – ez a tizenötödik Tarpát érinti az alsóházban, amely jelenleg huszonegy pontnál tart, de még kilenc fellépése lesz.

Ráadásul a tavasszal tapasztalt trend alapján, a megkapaszkodásért hajtó csapatok kifejezetten jól szerepelnek, elég csak arra utalni: az ősszel még utolsó Nagyhalász idén nyújtott teljesítményével vezeti a képzeletbeli tabellát – hét meccsen szerzett tizenhat pontjával. Mindjárt a hétvégén két olyan – Nyírmeggyes–Kemecse, Nyírgyulaj–Tarpa – összecsapást játszanak, amelyeken így vagy úgy, mindenképpen gyarapítják pontjaik számát a felek.

Plusz a hátralévő fordulók „mennyiségét” tekintve kizárt, hogy a bennmaradásért küzdő együttesek mindegyike „nullázik”. Különösen, hogy közvetlen riválisok további egymás elleni mérkőzéseket vívnak még, eképpen pillanatnyilag megjósolhatatlan végül mennyi egység szükségeltetik a süllyesztő elkerülése érdekében.

Nyír-Wetland megyei I. osztály: jelenlegi sorrend

Az alsóház állása: 11. Nyírgyulaj 29 pont, 12. Nagyhalász 25 pont, 13. Kemecse 23 pont, 14. Nyírmeggyes 21 pont, 15. Tarpa 21 pont, 16. Gyulaháza 17 pont

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .