Kattints a képre!!

Az NB III. Keleti csoport huszonnyolcadik fordulójában a Sényő-Carnifex hazai pályán, míg a Kisvárda Master Good II. idegenben folytatta bajnoki szereplését.

A kék mezes sényői csapat az Újpest II. ellen próbálta gyarapítani pontjai számát Fotó: Steványik Gergely

Az Újpest II. meglehetősen jó formába lendült, utóbbi négy bajnoki fellépéséből hármat megnyert, a sényői csapat tehát „munkás” mérkőzéssel kalkulálhatott, miközben bízhatott acélos otthoni mérlegében. A találkozó elején mégis a fővárosiak terve „sült”, abból a szempontból mindenképp, hogy ők szereztek vezetést és az előny sokáig kitartott. Pedig a második játékrész derekán nagy egyenlítési esélyhez jutott a szabolcsi legénység, de Kapacina Valer kihagyta a megítélt 11-est. A 80. percben viszont megtört a jég: Toldi András góljával eltüntette hátrányát a házigazda, amely nagyon megnyomta a hajrát a győzelem érdekében – miközben a csereként beállt Fabu Márton piros lapot kapott. A vége iksz, így Orosz Máté harminckettedik születésnapján egy ponttal gyarapodott a Sényő.

Ugyanakkor a Kisvárda Master Good II. bravúrgyőzelmet aratott a BKV Előre otthonában.

NB III., Keleti csoport: 28. forduló

Sényő-Carnifex–Újpest II. 1–1 (0–1)

Sényő, 150 néző, v.: Tóth T. Sényő: Gagyi S. – Bodó G., Klepács K., Fenyőfalvi D., Kapacina K. (Toldi A.), Phrakonkham (Fabu M.), Farkas M., Schmidt P., Tóth M., Kapcina V. (Páll Zs.), Orosz M. Edző: Imrő László, Fiumei Viktor.

Gól: Toldi A., illetve Kenyeres M. Kiállítva: Fabu M.

Imrő László: – Ősszel döntetlen ott, most döntetlen itt. Az első félidőben, ha a vendégcsapat értékesíti helyzeteit sok is lehetett volna közte. A szünet után viszont, ha mi értékesítjük lehetőségeinket, megnyerhettük volna a mérkőzést! Így ha nem is túl jó játékkal, de az egy pontra rászolgáltunk

BKV Előre–Kisvárda Master Good II. 0–4 (0–1)

Budapest, v.: Horváth P. Kisvárda II: Perehanec – Peteleu, Rubus, Bíró R. (Perevuznik, 88.), Sikorszki – Kirjuhin (Szirota, 88.), Avetiszjan – Hricu (Puporka, 68.), Gosztonyi (Bokor M., 85.), Nagy M. K. – Heles (Kotroczó, 85.). Edző: Kocsis János.

Gól: Nagy M. K. (11-esből, 0–1) a 30., Gosztonyi (0–2) a 63., Puporka (0–3) a 83., Bokor M. (0–4) a 92. percben. Kiállítva: Girán a 62., Albert Flórián (a BKV Előre edzője) a 72. percben.

Kocsis János: – Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert olyan csapat otthonában nyertünk, amely hetekig vezette a tabellát, hazai mutatója pedig eddig tizenhárom mérkőzésen tizenegy győzelem és két döntetlen volt. Úgy sikerült magabiztosan győznünk idegenben, hogy bár túl sokat nem beszéltünk róla, de az utóbbi időben rengeteg problémával küzdöttünk, nagyon sok játékosunk hiányzik sérülés és betegség miatt. Azok, akik a helyükre léptek, most is bizonyították, alkalmasak arra, hogy a klubunk komolyan számoljon velük. Ha nem is volt ilyen különbségű győzelmünk mostanában, de minden meccsen tudtunk irányítani és sok minden úgy alakult, ahogy terveztük. A mostani jó játék mellett meg kell említenem, hogy az első csapatból visszajátszó mind a négy futballista, Andrei Peteleu, Rubus Tamás, Gosztonyi András és Nagy Mihály Krisztián is remek teljesítményt nyújtottak, nélkülük aligha jött volna össze ez a magabiztos siker. Segítették a fiataljainkat, akik ezt a támogatást remekül kihasználták. A 2005-ös születésű Puporka Dávid gólt szerzett, a nála csak egy évvel fiatalabb Bokor Márk már harmadszor talált be a tavasszal és a szintén tizenhét éves Kirilo Szirota is bemutatkozott a bajnokságban. Mindenkinek jár a gratuláció!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .