Kattints a képre!!

„Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végig csinálja” – énekelte meg anno az LGT. És Lelt József ötvennégy évesen megy, még mindig tolja a futballt, már, ha van érkezése.

Lelt József még mindig képes villantani, amit díjaznak is Fotó: magánarchívum

Legutóbb éppen volt. A megye három Szabolcs csoportban szereplő Tiszatelek színeiben lépett pályára a Ramocsaháza elleni összecsapáson. Nem lazázta le: a 89. percben elsült a lába, góljával alakította ki a végeredményt – 3-1-re nyert csapata.

– Szerencsésnek érzem magam, hogy még ötvennégy évesen is tudok versenyszerűen focizni – taglalta Lelt József. – Egyesek szerint még ki sem lógok, de ez nem csak az én érdemem, hanem a mai gyerekeké is, akik fele annyira sem szeretik ezt a szép játékot, mint mi. Furcsa olyan srácokkal játszani hétvégenként, akik egy kis jóindulattal akár még az unokáim is lehetnének. Edzeni már nincs se erőm, se időm, se kedvem, csak a vasárnapi meccsdrukk, ami nagyon hiányzik. A hétvégi bajnokin „mákom” is volt, mert velem voltunk tizenegyen, gondoltam legalább nem tudnak lecserélni. Még ebben a korban is élvezem a játékot, de az is igaz, olyan lassú vagyok, mint egy úthenger: menni tudok még, de már jönni nem nagyon. Annyi a szerencsém, ha felkocogok a kapu elé, akkor még a régiből maradt egy-két gól bennem, csak hát egy ilyen falusi meccs után igaz, másnap délig alszom… És ott veszem észre, hogy öregszem, amikor a reggeli merevedés már csak a hátamban meg a derekamban jelentkezik…

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .