Kattints a képre!!

Kalapot le! Bata Lajos még mindig kirobbanthatatlan tagja a Döge megye hármas csapatának, amely a tabella élén nyomulva vág neki a hétvégén kezdődő tavaszi idénynek.

Díjhalmozók, avagy barátok közt: Molnár Béla (bal szélen), Lelt József (középen) mellett Bata Lajos, az elnyűhetetlen kapus Fotó: magánarchívum

Az ötvennégy éves kapus – aki korábban a Demecser, illetve a Tuzsér színeiben az NB-s bajnokságokban is szó szerint felvette a kesztyűt az ellenfelekkel – „ezredik” szezonjának rugaszkodik neki. Bár már óvatos duhaj – a „légi bemutatókat” megfontolja…

– Nem is tudok már vetődni, csak felborulni – vette viccesre a figurát Bata Lajos, akiről alighanem kevesen tudják, hajdanán kézilabda kapusként is villogott, egy ideig a futball mellett a másik sportágat is klasszis szinten művelte. – Nemrég azt mondtam, ezt a szezont lehúzom, jó lenne, ha megnyernénk a bajnokságot, így szépen fejezhetném be a „kis” pályafutásomat. De volt ilyen párszor, aztán visszacsaltak… A csapatból kora alapján több srác gyerekem lehetne, ez van, ilyen az élet. Egyébként még mindig imádom a focit, a testem viszont jelez, ha felugrok a labdáért az újságpapírt már nem lehet alattam elhúzni. Másrészt, nem az én érdemem, hogy még védek, sokkal inkább a fiatalok kritikája, nincs, aki letépje a mezt.

Bata Lajost – egy évekkel ezelőtti nyilatkozatban – csupa szív embernek írta le Lakatos Tibor, a tuzséri egylet vezetője, aligha véletlenül.

– Kerekre sikeredett a pályafutásom, nem mindenki mondhatja el, hogy ennyi idősen még aktív – elmélkedett a hálóőr. – Na meg hál’ istennek van mire emlékezni, hatalmas élmény volt például, hogy Szatke Zolival és Drobni Mikivel anno együtt szerelhettem a Demecserben, sorolhatnám még a neveket napestig, akikkel megadatott egy csapatban játszani. Nagyon sokat köszönhetek a sportnak, rengeteg barátra tettem szert, hozzáteszem, nekem sosem volt hátszelem, mindent a magam erejéből értem el.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .