Kattints a képre!!

A Nyír-Wetland megyei első osztályú bajnokság tizenhatodik, tavaszi nyitófordulóját rendezik hétvégén.

A nagyecsedi Bernáth Martin (balról), miként az újfehértói Veres Dávid számára is küzdelmes pillanatokat ígér a tavaszi nyitány Fotó: tudósítónktól

Esélyleső: Nyír-Wetland megyei I. osztály, a 16. forduló (kezdés: 14 óra)

Szombat

Mátészalkai MTK (4.)Kemecse (13.)

Kiss Gábor, a Mátészalkai MTK edzője: – Senki sem vitatja az első bajnoki mérkőzés fontosságát, amely jelentős tényező a további folytatás szempontjából. Ennek tükrében készülünk a kiváló és rutinos játékosokat felvonultató Kemecse ellen. Ugyanakkor nem lehet más célunk, mint a három bajnoki pont megszerzése.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Hogy sikerült az alapozás? Az edzőpartnerünk által utolsó pillanatban lemondott felkészülési mérkőzésen nem derült ki, ezért a nyitány lesz a főpróba is egyben, így a hétvégén minden kiderül, remélem a meccs végén én is.

(A mérkőzést Nyírbátorban rendezik, kezdés: 12 óra)

Nyírmeggyes (15.)–Újfehértó (8.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Sajnos, sérülések és betegségek nehezítették a munkánkat, de összességében azt mondhatom, sikeres felkészülést zártunk. A tavaszi nyitányon rögtön a jó erőből álló Újfehértót fogadjuk, de mindent megteszünk, hogy pontot vagy akár pontokat tudjunk itthon tartani!

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Érdekes felkészülésen vagyunk túl, sajnos, az utolsó két tervezett edzőmeccsünk elmaradt, ami remélem, úgy hat ránk, hogy még jobban ki lesznek éhezve a fiúk a bajnoki nyitányra. Nagyon nehéz túra vár ránk, mert a Nyírmeggyes az őszi szezon végére jól összeállt és hazai pályán veszélyes ellenfél lesz, viszont mi sem szeretnénk beragadni a tavaszi rajtnál.

Nyírgyulaj (10.)–Austria Juice-Vásárosnamény (2.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A bajnokság egyik éremesélyesét fogadjuk, sok gonddal küszködünk, de megpróbáljuk a maximumot kihozni ebből a mérkőzésből.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Ha a motivációnk az egeket súrolja, akkor képesek lehetünk olyan eredményre, mint ősszel.

Nagyecsed (11.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Tudjuk, nagyon jó csapat ellen kezdjük az idényt, amely bajnokságot szeretne nyerni. Ezek után milyen motiváció kell egy hazai csapatnak?  Azt gondolom, ha ez sem inspirálja a fiúkat, akkor nincs miről beszélni… A mi kis Florentino Perez elnök urunk mindent megtesz az egyesületért, plusz az utolsó pillanatban egy átigazolást is nyélbe tudott ütni, ami remélem, nagy hasznunkra válik.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Egyelőre kérdéses, milyen összetételben tudunk pályára lépni, ráadásul sok a sérült játékos. Meg sem merem tippelni, mi várható, abban viszont biztos vagyok: az Ecsed mindent el fog követni a jó eredmény elérése érdekében, természetesen mi sem feltartott kézzel megyünk.

Tarpa (14.)–Csenger (5.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Úgy gondolom, a felkészülésre betervezett munkát elvégeztük, habár mint minden csapatot, bennünket sem került a járvány, innentől viszont a szurkolókat csak az érdekli, mit mutatunk a pályán. A tabellából kiindulva minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, szombaton is erre fogunk törekedni.

Barcsay István, a Csenger edzője: – A felkészülés során komoly nehézségekbe ütköztünk, olyannyira, hogy néhány napra le kellett állnunk. Ilyen előzmények után jelen pillanatban nem tudjuk, mire lehetünk képesek, de természetesen bízom a srácok megfelelő hozzáállásában és abban, hogy kedvező eredményt érünk el a nyitányon.

Vasárnap

Nagyhalász (16.)–Nyírbátor (9.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Volt már teljesebb felkészülésünk is, viszont a kialakult helyzetből a maximumot hoztuk ki. Nem a legkellemesebb ellenféllel kezdjük a nehéznek tűnő tavaszi sorozatot, de szeretnénk bennmaradni. Az álmodozás és ábrándozás ideje lejárt, teljesen más fogalom kell, hogy kísérjen utunkon: ez pedig a szenvedély.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – A jó rajt mindenki számára fontos, ugyanakkor azt gondolom, valamennyi csapat nehézségekkel küzdött a felkészülés során, ezt nem is részletezném, ezzel együtt a három pont megszerzése érdekében lépünk pályára Halászban.

Mándok (3.)–Gyulaháza (12.)

Lakatos István, a Mándok játékos-edzője: – A hétvégén már élesben megy a játék, mostantól minden egyes pontért keményen meg kell dolgozni. Bízom benne, hogy a csapat is ennek megfelelően áll a kezdéshez.

Kozma József, a Gyulaháza megbízott játékos-edzője: – Tisztán emlékszünk az őszi nyitányon elszenvedett négygólos vereségre, ha az akkor elkövetett hibákat ki tudjuk küszöbölni, ebben az esetben lesz esélyünk a masszív Mándok ellen. Laki, várlak meccs után!

(A mérkőzést Gyulaházán rendezik)

Ibrány (6.)–Balkány (7.)

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Hosszú pihenő után újra tétmeccset játszunk a hétvégén, rögtön egy színvonalasnak ígérkező mérkőzéssel kezdünk. A Balkányról mindenki tudja, bármikor, bárkit képes elkapni, emellett ismerve Mirgai mestert, biztos készül valami különleges dologgal. A nyári főpróbából tanulva, nem követhetjük el ugyanazt a hibát: nem elég, ha csak a mezt küldjük ki a pályára! Az első perctől az utolsóig rendkívüli koncentrációt várok a fiúktól, ekkor lehet esélyünk a kedvező eredmény elérésére.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Láttam, az Ibrány bajnoki főpróbáját a Mándok ellen, nyolc gólt szerezni nem kis teljesítmény, jól pörögtek, éppen ezért nehéz feladat vár ránk. Nálunk többen a Covid-betegségből tértek vissza, így nehéz felmérni, milyen erőállapotban fognak pályára lépni, ettől függetlenül úgy gondolom, ha a srácok betartják azokat a taktikai utasításokat, amiket tervezek, akár pozitívan is elsülhet számunkra ez a meccs. Ha viszont ezt nem sikerül megvalósítani, mi is beleszaladhatunk a késbe.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .