Kattints a képre!!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága az alábbiakról tájékoztatta az MLSZ-t a 674/2021. (XII. 3.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alkalmazásával és értelmezésével kapcsolatban.

Fotó: internet

A sportorvosi engedélyek érvényességének a veszélyhelyzet idejére történő meghosszabbításáról szóló 674/2021. (XII. 3.) kormányrendelet szabályai alapján minden olyan sportorvosi engedélynek az érvényessége – függetlenül attól, hogy mikor adták ki – amely 2021. február 8-án, 0 órát követően járt le vagy fog lejárni meghosszabbodik. Ennek értelmében ezek az engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek lesznek.

Felhívjuk a figyelmet továbbá az Országos Sportegészségügyi Intézet tájékoztatására, melyből kiemelnénk a következő információt: „Attól függetlenül, hogy a versenyzéshez szükséges sportorvosi engedély érvényessége a rendelet alapján meghosszabbodik, a sportorvosi vizsgálatok rendszeres elvégzését az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) sportorvosai, az együttműködő háziorvosok és házi gyermekorvosok továbbra is a megszokott rendben, előjegyzés szerint végzik.”

Ezáltal amennyiben mód van rá, úgy az OSEI és az MLSZ az egészséges sportolás biztosítása érdekében javasolja a sportorvosi vizsgálatoknak az eredeti időintervallumokban történő elvégzését.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .