Kattints a képre!!

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője a Nemzeti Sportnak elmondta, a sportág első számú hazai szervezete a klubokkal együtt az idény elején elkötelezte magát amellett, hogy halasztás nélkül játsszák le a bajnokságokat.

A bajnokságokat a pályán kell befejezni n – az MLSZ döntése szerint Fotó: Kupeczné Czirják Ildikó

Információnk szerint az idény elején az MLSZ-szel együtt elkötelezték magukat amellett, hogy halasztás nélkül játsszák le a bajnokságot.

„A helyzet csakugyan rendezett és világos: az MLSZ elnöksége még tavaly nyáron, a bajnokság indulása előtt elfogadta, hogy a 2021–2022-es bajnoki évadban koronavírus-fertőzéssel érintett egyetlen sportszervezet sem kérheti mérkőzése elhalasztását a Covidra hivatkozva – tájékoztatta a Nemzeti Sportot szerda délután Sipos Jenő, a szövetség szóvivője. – Az MLSZ elnöksége azzal segíti a nem profi klubok munkáját, hogy a tavalyi gyakorlatnak megfelelően bevezette, hogy nincsen további következménye a ki nem állásnak. Ez az amatőr csapatok számára biztosan nagy segítség. Ha egy csapat nem áll ki, további büntető pontot már nem kell elkönyvelnie. Tudjuk, hogy a koronavírus-járvány mindenkinek megint kihívásokat jelent, ám a versenysemlegesség azt diktálja, hogy a bajnokság az eredeti menetrend szerint menjen. A halasztási szabályok nem változnak, mert a halasztás – a fair play szellemében – semmiképp sem lehet eszköz az aktuális sérülések vagy megbetegedések kezelésére.”

(Forrás: NSO.hu)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .