Kattints a képre!!

Az ősz megyei foci sztorijaiból ollóztunk össze nem is olyan kicsi, vagy rövid gyűjteményt, a legérdekesebb történésekből mazsolázva.

Nagy-Katona Nikoletta egy igazi túlélő Fotó: magánarchívum

Kira kerítésen átmászva, tűzoltásban jeleskedett

Akcióhősöket lepipálva lépett a tettek mezejére Molnár Kira. A megyei játékvezetői testület tagja, aki az őszi idényben az első osztályban is bemutatkozott asszisztensként, mindemellett a Nyíregyháza Spartacus NB II-es női csapatában futballozik, vasárnap este tűzoltásban jeleskedett.

A tunyogmatolcsi autókereskedésben egy kisteherautó műszerfala kapott lángra, a szolgálaton kívüli rendőr édesapjával éppen arra közlekedő ifjú hölgy pedig nem tétovázott: a három méter magas kerítést leküzdve, poroltót ragadva elhárította a nagyobb veszélyt.

Ildikó nélkül nincs meccs Simán!

A marcona ábrázatú – persze, tisztelet a kivételnek – férfiak között üdítő kivétel. Szelíd tekintet, lekenyerező fellépés: ilyen egy vérbeli főrendezőnő a megyei futballban. Aki mindezt megtestesíti, Kupeczné Czirják Ildikó, aki a másodosztályú Csengersima hazai meccsein felügyeli, hogy minden flottul menjen. Plusz még fotóz is a mérkőzéseken (idegenben is, merthogy oda is elkíséri a fiúkat…), mindemellett az online jegyzőkönyv internetre történő „felviteléért” is ő felel. Szóval nélküle nincs meccs Simán!

A pátrohai játékos, aki kétszer rúgott gólt középkezdés után

Méhész Benjámin László is benevezett a gyorsasági gólversenybe, mégpedig nem is egy – mindjárt két alakítással. A Pátroha huszonegy éves balszélsője előbb október végén, a Gergelyiugornya elleni idegenbeli rangadón, majd a Nyírerdő csoport őszi zárókörében a Fényeslitkének talált be villámsebesen, néhány másodperccel a kezdősípszó után. Noha ez egyáltalán nem specialitása, több millió játékost teljes pályafutása során nem ér hasonló sikerélmény. Pláne, alig három hét leforgása alatt.

Tizenöt év után két góllal tért vissza

Korsoveczki Attila kis túlzással az utcáról besétálva két gólt rúgott a Gyulaháza elleni megye egyes bajnokin. A nyíregyházi nevelésű futballista, aki korábban négy szezont húzott le Ibrányban, tizenöt év után tért vissza a hazai futballszíntérre: 2007-től Angliában dolgozott, miközben több alacsonyabb osztályú csapatban játszott. Hogy a történet még cifrább legyen: a harminchat esztendős támadó október derekán éppen az Ibránnyal vívott szomszédvári derbin debütált – immár nagyhalászi színekben. A Gyulaházával vívott, 3–2-es halászi győzelemmel zárult „hatpontos” összecsapás alkalmával harmadszor lépett pályára az őszi idényben, annyi szent, egyelőre felettébb jól mutat a statisztikája.

Törött kézzel fejelt gólt

Kidőlt a vásárosnaményi védelem egyik oszlopa: Géczi István, a megyei első osztályú csapat harmincnégy esztendős frontembere a Szpari II. elleni pótmérkőzésen szenvedett kéztörést. A beregiek kemény fából faragott bekkje összeszorított fogakkal végig játszotta a találkozót, sőt gólt fejelt, jelentős érdemeket szerezve a bravúros idegenbeli győzelemből (3-4).

Fejes papa éppen arról a meccsről maradt le, amelyen mindhárom fia gólt szerzett!

Abban lassan nincs semmi pláne, ha testvérek játszanak egy csapatban – valami lehet a levegőben, mert meglehetősen sok tesó kergeti közösen a bogyót a megyei katlanokban. Attól viszont már tényleg dobhatunk egy hátast, hogy a Milotában a Fejes família három tagja – Dávid, Máté és Patrik – egyaránt gólt szerzett a Tisztaberek ellen 5–0-ra megnyert másodosztályú bajnokin! És Fejes papa dolgozott, éppen arról a meccsről maradt le, amelyen fiai brillíroztak…

Fél perc alatt rúgott két gólt a csaholyi csatár

Tóth Bence, a Nyírcsaholy tizenöt éves csatára sokáig nem szerzett gólt a megye kettő Gémtech csoport ifibajnokságában: a Nyírbéltek ellen 8-1-re megnyert meccsen viszont mindjárt kettőt rámolt be. Mégpedig rekordgyorsasággal: nagyjából fél percen belül! Az egyesület elnökének, a korábban edzőként ténykedő Tóth Zoltán csemetéje a 41. percben rúgta az elsőt, aztán rögtön jött a ráadás.

Mentő vittel el a játékvezető hölgyet, aki egy igazi túlélő

Nagy-Katona Nikoletta egy igazi túlélő. A játékvezető hölgy sikeresen megküzdött a rosszindulatú daganattal, kihevert egy korábbi meccsen elszenvedett „üzemi balesetet, amikor egy hónapig nyakmerevítőt volt kénytelen viselni. Október végén pedig mentő vittel el a Tisztaberek-Ópályi (2-1) megye kettes bajnokiról, amelyen könyöksérülést szenvedett, de ez sem törte meg. Vele már annyi minden megesett, hogy ezt szinte „szúnyogcsípésnek” fogta fel.

Pocak a korláton…

Speciális gólörömet fejlesztett Boda Tamás, amit a Kék legutóbbi megye kettes bajnokin elsütött a Jéke huszonöt éves játékosa. Annál is inkább, mivel a Nyírerdő csoportban szereplő együttes középhátvédje – posztjából adódóan – nem igazán erre a műfajra szakosodott…

– A csapattársak, szurkolók és az ellenfelek is szeretnek néha cukkolni, ha a súlyomról van szó. Picit lassabb lettem az évek múlásával, innen támadt az ötlet, hogy ha gólt szerzek, akkor a hasamat rázom vagy éppenséggel kipakolom a korlátra, megmutatva azt a nézőknek, hogy igen még mindig van bennem spiritusz a túlsúlyom ellenére is – mesélt Boda Tamás arról, hogy a mozdulat nem véletlen, egyszerűen válasz a zrikálásra…

„Lingár gyerek vagyok…”

Gyüre Tamás, a Mándok megyei első osztályú csapatának húsz éves csatára különösen az őszi szezon elején villogott, ontva a gólokat. Az ekkor született cikk után új becenevet is kapott…

– Van, aki szerint nehezen kezelhető pali vagyok, más szerint semmi probléma velem, egy biztos: nagyon sok függ a hangulatomtól – morfondírozott Gyüre Tamás, vagyis Lingár. – Kár mellébeszélni, meglehetően lingár gyerek vagyok, nem szeretem, ha megszabják, hogy mit csináljak, a meccs közben viszont mindent megteszek a csapatért. Sajnos, olyan vagyok, ha jobb lábbal kelek fel, akkor nagyon megy a játék, ellenkező esetben pedig mintha pályán sem lennék.

Videó: Imhol a gólöröm Boda Tamás módra

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .