Kattints a képre!!

A Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata kicsikarta első idegenbeli győzelmét (0-1) az őszi szezonban, noha a sereghajtó Törökszentmiklós otthonában játszott mérkőzés utólagos megtekintése sem ajánlott szívbetegeknek.

Járvás Levente oroszlánrészt vállalt a sényői csapat első idegenbeli győzelméből Fotó: tudósítónktól

Olykor meleg pillanatokat éltek át a vendégek, főleg a meccs hajrája volt necces, de Járvás Levente biztosan állt a vártán – kihúzva a csávából az együttest. Nem először. Így volt ez egy hete, Salgótarjában is, ahol ugyancsak nem kaptak gólt a szabolcsiak, miközben a harminckét éves kapus akkor tizenegyest hárított. Vagyis ő volt a „Jani”, aki a nyáron Németországból tért haza, csatlakozva a Sényőhöz.

– Németországban az SC 04 Schwabach, hatodik ligás csapatában játszottam: a koronavírus miatt tavaly szeptemberben befejeződött a bajnokság, ekkor a második helyen álltunk, ami osztályozót jelentett – ecsetelte a közelmúlt történéseit Járvás Levente. – Három hónapot vártam, hogy újra induljanak legalább az edzések, hiába és közben a munkahelyemen is gondot okozott a vírus, így a hazaköltözés mellett döntöttem. Célom volt, hogy Németországban magasabb osztályban is szerepelhessek, az SC 04-el esélyem lett volna a feljutásra kint, sajnos a járvány közbeszólt. Több mint fél év telt el futball nélkül a Sényőre igazolásomig, nehéz dolgom volt felvenni újra a tempót. De úgy érzem, jó úton haladok és újra el tudom érni azt a szintet amit szeretnék.

Járvás Levente kitért a bajnoki szereplésre, illetve saját teljesítményére is.

– Volt egy öt meccses veretlenségi sorozatunk, ami Füzesgyarmaton megszakadt: úgy gondolom ez kicsit rányomta a bélyegét a folytatásra – vélekedett Járvás Levente, aki a nyáron Németországból tért haza, csatlakozva a Sényőhöz. – Az utolsó előtti Salgótarján otthonában megszenvedtünk a döntetlenért is, itt sikerült büntetőt hárítanom, aminek természetesen örültem, viszont az eredménynek már kevésbé. Hétközben jött a DVTK II. és beleszaladtunk egy nagy vereségbe hazai pályán. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy egy kisebb gödörbe került a csapat és így indultunk neki a tabella utolsó helyét elfoglaló Törökszentmiklós elleni mérkőzésnek. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de azért erre nem számítottunk: első félidőben sokszor eljutottak helyzetekig a hazaiak, nem egyszer a védők tisztáztak az utolsó pillanatban vagy nekem kellett védenem, szerencsére a szünet után feljavult a játékunk és elhoztuk a három pontot. Bízom benne, hogy ez a siker lökést ad a csapatnak és szép eredményeket érünk el a jövőben.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .