Kattints a képre!!

Mirgai László, a Balkány edzője újabb mérföldkőhöz ér: október 15-én ünnepli hatvanadik születésnapját! A megyei első osztályban jelenleg rangidősnek számító szakvezető a hétvégén baráti körben, előrehozott partival tette emlékezetessé a kerek évfordulót. Ez közel sem jelenti azt, hogy előre ívott volna a medve bőrére, csak éppenséggel ily módon tudtak csaknem teljes létszámban együtt lenni.

Mirgai László baráti körben, előrehozott összejövetellel ünnepelte a kerek évfordulót Fotó: magánarchívum

– Először is a legszebb ajándék számomra az volt, hogy barátaim megtiszteltek engem ezen a jeles napon, így együtt ünnepelhettünk – szögezte le Mirgai László. –. Mindannyian kötődnek a pályafutásomhoz, ők azok, akik a pályán és azon kívül is sok örömet csempésztek életembe. Igor Bogdanovics, a Balkányban töltött három év során kétszer volt gólkirály, minden egyes pályán töltött percét élveztem, edzésen is úgy dolgozott, mint ha a DVSC NB I-es csapatában lenne. Például szolgált a fiataloknak, nem véletlenül nyertünk két év alatt két bajnoki címet és ötvenhét mérkőzésen maradtunk veretlenek. A pályán kívül is mindig szerény és alázatos maradt, Megtiszteltetés, hogy a barátomnak mondhatom.

Sok volt a jelentkező a kispadra…

– Huszák Gézával és Vadon Lajossal egy csapatban is játszottunk: Lajos játékosom volt Balkányban és Tiszalökön, pályaedzőm a Kertvárosnál, majd Gézával egyetemben egy stábot alkottunk a Szparinál. Sok bajnoki címet szereztünk közösen, felejthetetlen élményekben volt részünk. Banka Zsolt a Kertváros játékosaként, egyben csapatkapitányaként fantasztikus dolgokat művelt a pályán, az öltözőben vezér volt, mindig kiállt mellettem a tulajdonosnál, hiszen ahogy nyertük a bajnoki címemet, sok jelentkező akadt a kispadra… Fiatal edzőként sokat köszönhettem neki, ezt nem felejtem el, igazi barát!

Jobb főnököt el sem lehet képzelni

– Belicza Jani a Kertvárosnál főiskolásként az egyik legmegbízhatóbb játékosom volt, aki alázatosan tette a dolgát, óriási tisztelet sugárzott belőle társai és felém is, amit én nagyon becsültem, ezért is barátom a mai napig. Akiket meghívtam, de nem tudtak eljönni: Balás Gergő sokszoros gólkirálya a balkányi csapatnak, Hortó Attila, aki Igor mellett igazi vezére volt a Balkánynak és Polényi Tamás, aki Tiszalökön és Kemecsén volt a játékosom! A végére hagytam Obsitos Norbert elnök urat, aki a szívét-lelkét kiteszi a balkányi labdarúgásért, jobb főnököt egy edző el sem képzelhet magának, megtiszteltetés, hogy még a barátomnak is mondhatom! Remélem, minden sikerül neki, amit a létesítménnyel kapcsolatban eltervezett, mert történelmi tett lenne a helyi sportélet számára!

A család nélkül nem ment volna

– És meg kell említenem Pálosi László polgármester urat, ő nem tudott most velünk lenni, de nagyon sokat köszönhetek neki, mivel mindenben támogat engem és a vezetőséget! Nagyon jó a kapcsolatunk már hosszú évek óta, ugyanezt mondhatom el Magyar Sándor gazdasági vezetőről, akinek köszönöm, hogy velünk ünnepelt. Nem utolsósorban azzal fejezném be, a feleségem és a gyerekeim támogatása nélkül nem élhettem volna meg ennyi örömet ebben a szép sportágban. Nagyon szeretem őket és mindezt köszönöm nekik!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .