Kattints a képre!!

A zsiráf bőrének mintázata a párducéra hajaz. Igaz, ami igaz, a Kemecsében is edződik egy „párduc”, akire történetesen a Zsiráf becenevet aggatták: Baráth Benedek, a megyei első osztályú csapat tizennyolc éves kapusa, aki egy fejjel a többiek fölé emelkedik. A kereken két méter magas cerberus nem baráti alapon véd az együttesben, a nyáron a Nyíregyháza Spartacustól igazolt tinit négy őszi bajnokin kezdőként vetettek be, ami ilyen fiatalon nagyfokú bizalomra vall a szakmai stáb részéről.

Baráth Benedek számára nagy esély, hogy tizennyolc évesen rendszeresen védhet a „nagyok” között Fotó: magánarchívum

Így legutóbb, a veretlen Csenger otthonában elért bravúrdöntetlen (2–2) is vele kezdődött a Kemecse összeállítása, ami az eleddig négy pontot összegereblyézett brigád legnagyobb dobásának számít az aktuális idényben.

– Szerintem annyira vagyok flúgos, amennyire pont szükség van, amúgy nem tudom pontosan, hogy mire értik ezt a mondást, mert nem tartom magam másnak, mint a többiek – reagált Baráth Benedek a fociberkekben elterjedt beidegződésre, miszerint a kapusok ugyebár kisé „örültebbek” csapattársainál. – A Zsiráf becenevet pedig már a második kemecsei edzésen rám aggatták az „elkövetők”, de, persze nem bánom. Valahol még jó is, talán csípnek, bíznak bennem a többiek. Nagy esély, hogy sorozatban megkaptam a lehetőséget a bizonyításra: nem sok csapat meri mélyvízbe dobni fiatalokat ezen a poszton. Az előző idényben védtem a Szpari II.-ben, akkor még a megye kettőben, az első osztályban viszont jóval dinamikusabb, fizikálisabb a játék: akadt már jobb meccsem, aztán olyan is, amely felejtősre sikerült, az biztos, az egyik legnehezebb a Csenger ellen volt. Végig topon kellett lenni, bármikor történhetett valami, főleg az utolsó negyedóra volt meleg, szerencsére ezt is kibírtuk. Szeretnék magasabb szinten is védeni, egyelőre azonban itt akarok bizonyítani, fejlődni, mert még van hová.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .