Kattints a képre!!

A Nyír-Wetland megyei első osztályú bajnokság hatodik fordulójának mérkőzéseit rendezik a hétvégén.

A sötét mezes nyírbátori csapat Ibrányban sem szeretne megrogyni, miközben a Mátészalka a Nyírgyulaj elleni rangadón domborítana Fotó: Imre Mónika

Esélyleső: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 6. forduló (kezdés: 16 óra)

Szombat

Nagyecsed (14.)–Nagyhalász (12.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Jelenlegi helyzetünkben, hazai pályán számunkra csak a győzelem elfogadható.

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Először is köszönjük, hogy a hazai csapat sportszerű hozzáállását az időpontváltozáshoz. Tudjuk, a sebzett vad mindig a legveszélyesebb, éppen ezért rettenetesen nehéz mérkőzésre számítok. Aki ismeri a megyei futballt, tisztában van vele, hogy a nagyecsedi játékoskeret sokkal erősebb annál, mint amit a tabella jelenleg mutat.

(A mérkőzés 14 órakor kezdődik)

Mátészalkai MTK (5.)–Nyírgyulaj (4.)

Virágh István, a Mátészalka edzője: – Összeszokott, évek óta stabilan az élmezőnyben szereplő csapat látogat hozzánk, kíváncsian várom, mire leszünk képesek hazai pályán. Reményeink szerint végre igazán kiszolgáljuk szurkolóinkat.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A szalkai csapat már az előző szezonban is bizonyította, lendületes, jó csapat, erre a szezonra még erősebbek lettek, bravúr lenne a pontszerzés.

(A mérkőzés 14 órakor kezdődik)

Gyulaháza (10.)–Nyírmeggyes (16.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Mit lehet erre mondani? Ezek a meccsek a legnehezebbek, ha itthon szeretnénk tartani a három pontot, nagyon fegyelmezett játékra lesz szükségünk.

Gózner Károly, a Nyírmeggyes játékos-edzője: – Jelen pillanatban abban a helyzetben vagyunk, hogy minden mérkőzés létfontosságú számunkra. A héten megpróbáljuk rendezni a sorainkat és igyekezni fogunk, hogy a legtöbbet kihozzuk a hétvégi mérkőzésből.

Csenger (2.)–Kemecse (13.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Tavasszal kikaptunk Kemecsén, ez mindmáig fájó emlék, amit most mindenképpen szeretnénk feledtetni. Az lenne az igazi, ha a revansot tudnánk venni és mindez jó játékkal párosulna.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – A héten sokkal több időt töltöttem a csapat edzésein, mint eddig. Valószínűleg ennek semmi köze sem lesz a szombati eredményhez: ha mégis, akkor az véletlenek egybeesése.

Tarpa (15.)–Austria Juice Vásárosnamény (6.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Félretéve a tabellát, ez a mi kis El Clasiconk, és ezzel mindent elmondtam.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – A beregi rangadó háromesélyes. A tarpai csapatban sokkal több van, ami ki is fog jönni, de remélem nem ellenünk. Igyekszünk tisztességesen felkészülni és megteszünk mindent, hogy győztesen távozzunk!

Vasárnap

Balkány (9.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Huszák Géza barátommal együtt nőttünk fel, végigjártuk a korosztályos utánpótláscsapatokat Nyíregyházán, majd NB III-ban Rakamazon is együtt fociztunk, később közösen dolgoztunk a Kertvárosnál és nyertünk NB II-es bajnoki címet. Egy ideig a Szparinál is együtt ténykedünk, de egymás ellen még soha nem meccseltünk, ez lesz az első alkalom. Természetesen nem véletlenül állnak az élen, nem mi vagyunk az esélyesek, de egy mérkőzésen bármi előfordulhat: ha a nyitányon, az Ibrány ellen tapasztalt teljesítményt tudjuk nyújtani, akkor meglepetésekre is képesek lehetünk, ellenkező esetben nagy pofon is lehet a vége. Az biztos, a lefújás után egy fröccs mellett kiértékeljük a történteket.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Nagyon kevesen vagyunk, szinte végig kell játszani a meccseket a fiúknak, ennek ellenére a legutóbbi, Ibrány elleni mérkőzésen a döntő momentumot mi hajtottuk végre. Nagyon jó barátom Mirgai Laci, együtt nőttünk fel, közös sikereket értünk el, plusz édesapja is sokat segített nekem, mondhatom, vele is baráti a viszonyom. Vasárnap ellenfelek leszünk: szervezett, jó csapat benyomását kelti a Balkány, amelyet nem lehet félvállról venni. Vannak sérültjeink, de ahogy eddig, természetesen most is megteszünk mindent a győzelemért és eddig egy rossz szavam sem lehet a srácokra!

Ibrány (11.)–Nyírbátor (7.)

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Sajnálom, hogy mostanában a szimpatikus vesztes szerepét kell eljátszanunk, mert, aki látta a meccseinket tudhatja, a hozzáállással és összességében a játékkal sincs nagy probléma. Ezt a szerencse faktort valahogy a mi javunkra kellene fordítani, mindenesetre vasárnap is mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – A hétvégén a mezőny egyik legjobb játékoskeretével rendelkező csapathoz látogatunk, úgy gondolom, ha a legutóbbi meccsen nyújtott teljesítményt át tudjuk menteni erre a fordulóra, akkor szoros eredményt érhetünk el.

Mándok (3.)–Újfehértó (8.)

Lakatos István, a Mándok játékos-edzője: – Tisztában vagyunk azzal, hogy az Újfehértó milyen játékerőt képvisel, de hazai pályán mindent meg fogunk tenni, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az első öt mérkőzésből nem sikerült kihozni a maximumot és sajnos, ami a legfájóbb, hogy csaknem pontosan egy éve kaptunk ki utoljára hazai pályán. Minden sorozat megszakad egyszer, reméljük a mi rossz szériánk is megtörik. Jobban kell figyelnünk a helyzetkihasználásra és a meccseknek azoknak a periódusaira, melyek lélektanilag fontosak – berúgni a ziccereket. Ezekből eddig nem jöttünk ki jól, de itt a következő mérkőzés és lehet javítani. A célunk a szezon előtt az volt, hogy az első öt hely valamelyikén végezzünk, úgy gondolom, korai lenne még a csapatot temetni és a fiúk be is fogják ezt bizonyítani.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .