Kattints a képre!!

Szerdán kupadöntő, pénteken bajnoki fellépés, szombaton szülinap, hétvégén Alma Fesztivál – közben, persze, meló. Ilyen ez a popszakma, az amatőr futballista élete nem fenékig tejfel. De az olyan régi motorosok, mint Katona Pál bírja a strapát, a Csenger megyei első osztályú csapata pedig nyomul előre rendületlenül, mint anno a Vörös Hadsereg.

Katona apuka előbb a pályán, majd kisfia születésnapján tett ki magáért Fotó: magánarchívum

A Megyei Kupa-finálét tizenegyespárban behúzó szatmáriak kevesebb, mint két nap múlva Gyulaházán nyertek (1-4): volt némi rizikó bevállalni az összecsapást, amelyen Katona Pál a hajrában, két perc alatt „kicsengetett” két góllal ütött pecsétet az aktuális diadalra. Így a Csenger – öt forduló után – további is veretlenül menetel a második helyen, míg a harminckilenc éves csatár ezredszer bizonyította: elnyűhetetlen!

– Hát, tényleg húzós volt az elmúlt hét: a meccsek mellett a kisfiamnak pénteken volt a hatodik szülinapja, amit szombaton ünnepeltünk, erre is illett tisztességesen felkészülni – elmélkedett Katona Pál, aki egyről a kettőre jutott az aktuális szezonban, mármint a gólok a számában. – Úgyhogy hiába megy a csapatnak, nem engedhettem el magam, pláne, hogy hajnalban háromnegyed négykor csörög a vekker, kidob az ágy, indulok dolgozni. Ráadásul sokat vezetek, észnél kell lenni! Hirtelen nem emlékszem, hogy akadt olyan meccs, ahol ennyire a végén rúgtam két gólt, de majd egyszer utánanézek… Az előző idényben kilenc gólt szereztem, igaz, télen benéztem egy vádlisérülést, emiatt több, mint tíz fordulót kihagytam, azon vagyok, hogy ezt túlszárnyaljam, bár még van egy kis híja… Ha meg a csapat ugyanígy folytatja, na, akkor lesz jó világ.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .