Kattints a képre!!

A Csenger nyerte a Megyei Kupát, miután a szerdai – Kisvárdán játszott – döntőben legyőzte a Tarpát.

A csengeriek emelhették magasba a kupát Fotó: tudósítónktól

A Magyar Kupa 2020-21-es kiírásának selejtezőjében legtovább jutott megyei csapat számára szervezett finálét ötödik alkalommal rendezték meg – ez volt az első, amelynek nem Nyíregyháza volt a házigazdája. Az élvonalbeli Kisvárda stadionja garantálta a méltó kulisszát a két megye egyes együttes összecsapásának, ahol a Csenger már a negyedik percben vezetést szerzett. Ohár Román gólja után viszont fordult a kocka: félóra múltán egyenlített, majd Rozman Sándor értékesített tizenegyesével már a Tarpa állt jobban.

A második félidőben ugyancsak sorjáztak az események: Losonczi Bence kiállítása miatt megfogyatkoztak a beregiek, kisvártatva a szatmáriak büntetőt hibáztak. A rendes játékidő végére maradt a csattanó: a 89. percben Barcsay Márk szabadrúgásból a kapuba simította a labdát, így – először a finálék történetében – tizenegyespárbaj döntött, ebben pedig a Csenger kerekedett felül.

Megyei Kupa: döntő

Csenger–Tarpa 2–2 (1–2), tizenegyesekkel: 5–3

Kisvárda, 200 néző, v.: Pethő P. Csenger: Makay Z. – Popovics N. (Balogh Á.), Nagy M. (Lakatos T.), Csorvási Á., Antal R., Stef, Ohár R., Margitics L. (Lengyel M.), Barcsay M., Osváth S., Fejes J. (Katona P.). Edző: Barcsay István. Tarpa: Sas I. – Srjuba, Kárpács E. (Moticska), Losonczi B., Balogh S. (Kacsó R.), Tüzes Zs., Rozman S., Djacsenko (Barta K.), Mocsán P., Kobály M. (Komári Gy.), Gál R. Edző: Varga Gyula. Gól: Ohár R. (4.), Barcsay M. (89.), illetve Djacsenko (32.), Rozman S. (11-esből – 38.). Kiállítva: Losonczi B. (63. perc).

Barcsay István: – A csapat jól kezdte a döntőt, sajnos, a folyatásban kicsit belealudtunk a meccsbe, így a Tarpa fordítani tudott. A szünetben rendeztük a sorokat, próbáltam frissíteni a csapaton, mentünk előre és a végén eredménnyel járt erőfeszítésünk. A tizenegyeseknél jobban koncentráltunk és szép sikert arattunk. Köszönjük a megyei Igazgatóságnak, hogy ilyen nívós környezetben tudta megszervezni a finálét, a kisvárdai klubnak azt, hogy méltó házigazda volt, a csengeri vezetőknek, szurkolóknak a segítséget, illetve a biztatást. És természetesen gratulálok a fiúknak!

Varga Gyula: – Bár nem sikerült a kupát megszerezni, de csak pozitívan tudok nyilatkozni csapatom játékáról. Minden elismerésem azért, ahogy küzdöttek – harminc percet emberhátrányban. Nagyon fájó, hogy két percen múlt a győzelem, de azért vagyunk sportemberek, hogy felálljunk és menjünk tovább. Nagy köszönet a fiúknak és a szurkolóknak, akik elkísértek minket.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .