Kattints a képre!!

Nem lacafacáznak Nyírgyulajban: a megyei első osztályú csapatnál mindjárt a bajnoki nyitányon, majd a második fordulóban is mélyvízbe dobták Pataki Istvánt.

Ha Pataki István (labdával) lendülete kitart, még bármi megtörténhet… Fotó: tudósítónktól

A nyáron a Várda Labdarúgó Akadémiától igazolt, mindössze tizenhat éves csatárt kezdőként vetették be a Vásárosnamény, majd szombaton az Újfehértó elleni mérkőzésen. És míg a rajt balul sült el, utóbb bravúros győzelem (3–1) aktív részese volt a tini futballista, akit bár mindkét alkalommal lecseréltek, aligha kérdéses: az idő neki dolgozik.

– Azt gondoltam, a szezon elején legfeljebb csak keretben leszek: amikor idejöttem, mondták, időre van szükség, hogy beépüljek a csapatba, ehhez képest kellemes meglepetésként már Naményban is kezdő voltam, most pedig még többet játszhattam – újságolta Pataki István. – Hogy miért? Az biztos, odatettem magam, minden edzésen próbálom a maximumot nyújtani. Az első meccsen rosszul játszottam Naményban, szokatlan volt a felnőttek között focizni, ráadásul nagyon bizonyítani akartam, emiatt az első félidőben „elfutottam” magam, elfogyott az erő, na. Ebből okultam, az Újfehértó ellen már jobban ment: jól esett, hogy ismét megkaptam a bizalmat és nyolcvankét percig lehettem a pályán. Adtam egy gólpasszt, persze, az lenne az igazi, ha minél előbb én gólt tudnék rúgni. A többiek segíttek, bátorítottak, Lukács Tibor edző is biztatott, hogy nyugodtan vállalkozzak. A csapatnak és nekem is sokan gratuláltak, de én nem elégszek meg ennyivel: minél magasabb szinten szeretnék majd játszani, de ehhez sokat kell még fejlődnöm és dolgoznom.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .