Kattints a képre!!

Jövőre lenne száz éves a nyírmadai egyesület, amelynek futballcsapata viszont nem indul egyetlen bajnokágban sem – sőt, utánpótlásvonalon is szünetelteti tevékenységét.

Az utolsó emlékezetes alakítás, amikor 2016 bajnokságot nyert a madai felnőttcsapat Fotó: tudósítónktól

A madaiak ugyan – miután az előző szezon végén kiestek a megye kettőből – neveztek a harmadosztály következő idényére, időközben azonban változott a helyzet. Az elnökség már korábban lemondott, majd a játékoskeret gyakorlatilag elfogyott: a létszámhiány vezetett oda, hogy a csapat mégsem lép pályára ősszel. Ugyanakkor a gárdát legutóbb irányító, családi gyász sújtotta Cseh Jenő huszonkét év után döntött úgy, hogy háttérbe vonul.

Így az egykoron az NB III-ban, majd a megyei „élvonalban” is meghatározónak számító csapattal nem találkozhatunk az új szezonban, mindazonáltal az egyesület tovább él, tehát marad esély a foci feltámadására a településen. Ehhez csak annyit: a 2015/16-os szezonban a másodosztályú felnőtt-, az ifi, valamint az U16-os csapat is bajnoki címet szerzett – egyszerre. Hová tűnt a régi dicsőség?

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .