Kattints a képre!!

A Magyar Kupa országos főtábla nyitókörét rendezik a hétvégén, amelyen a „mieinket” a megyei selejtezőjéből kvalifikált hat csapat mellett a hozzájuk csatlakozó NB III-as Sényő-Carnifex képviseli.

A sárga mezes ibrányiak a közelmúltban – edzőmeccsen – „elkapták” az encsi csapatot Fotó: ifj. Kulcsár Béla

Mint arról hírt adtunk, változott a lebonyolítás: az aktuális sorozat első fordulójában 128 csapat lép színre: a 12 NB I-es és a 20 NB II-es klub kiemelést élvez. A 32 érintett együttest a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelemsorozatba. Újítás a korábbi rendszerhez képest, hogy az első két körben érdekelt NB III-as, illetve a megyei selejtezőkből felkerült csapatokat az MLSZ versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy sorsolási csoportba osztotta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat). Az azonos divíziókba került csapatok kerülnek egymással szembe.

A továbbjutás minden körben egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2×15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban sem születik döntés, a párharc tizenegyespárbajban dől el,

Magyar Kupa: országos főtábla, a legjobb 64 közé jutásért (kezdés: 16.30)

Szombat

Austria Juice-Vásárosnamény–Sényő-Carnifex

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Talán az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk, ettől függetlenül igyekszünk megtenni minden tőlünk telhetőt szombaton! A kupameccs egy ajándék, melynek tapasztalatiból profitálhatunk a későbbiekben.

Imrő László, a Sényő-Carnifex edzőpárosának tagja: – Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy a kupában bármi megtörténhet. Éppen ezért abszolút nem vesszük félvállról a találkozót. Már csak azért sem, mert a bajnoki rajtunk nem sikerült túl jól. Az ott elhullajtott pontokat itt nem tudjuk pótolni, de talán egy jobb és eredményesebb játékkal tudjuk talán feledtetni a nem túl jó bajnoki nyitányunkat.

Nagydobos–Tarpa

Kiss Ernő, a Nagydobos edzője: – Először is gratulálunk tarpai egyesületnek az elmúlt bajnoki évben nyújtott kimagasló teljesítményhez! Tudjuk, hogy keretük jelentősen átalakult, de ismerve a mentalitásukat és látva a nyári eredménysorukat, biztos vagyok benne, hogy újra meghatározó tényezői lesznek a megye futballjának. Ami a szombati mérkőzést illeti, felfrissített csapattal, de nem feltartott kezekkel futunk ki a pályára, és reményeink szerint meg tudjuk nehezíteni a megye egyes bajnok dolgát.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Mivel kupafellépésről van szó, küzdelmes, jó mérkőzésre számítok. A hazai, akárcsak a mi csapatunkat jobbára fiatalok alkotják, ezért mindkét fél gyors játékra törekszik, így gondolom, színvonalas csatát láthatnak a szurkolók.

Encs (Borsod megyei I. o.)–Ibrány

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Valamennyire ismerjük az ellenfelet, mert nemrég edzőmeccset játszottunk velük. Nyertünk, viszont nagyon nagy hiba lenne részünkről, ha az akkor történtekből indulnánk ki, hisz ez a mérkőzés még a felkészülés elején volt. Most viszont tétre megy a játék, ráadásul idegenben, így a közeget sem ismerjük, de mindenképpen a továbbjutás reményében lépünk pályára.

Csenger–Kazincbarcika (NB III.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Nyilván a magasabb osztályú vendégcsapat a mérkőzés esélyese, ettől függetlenül természetesen nem adjuk fel. Mindemellett ez a meccs egy jó felmérő abból a szempontból, hogy a bajnoki rajt előtt hol is tartunk…

Vasárnap (kezdés: 16 óra)

Rakamaz–Heréd (Heves megyei I. o.)

Csoma Dezső, a Rakamaz edzője: – Nem titkoljuk, szeretnénk kiharcolni a továbbjutást. Tudjuk, hogy ellenfelünk harmadik helyen végzett az előző idényben a bajnokságban, ugyanakkor nálunk nem minden fényes, mert vannak sérültjeink, de célunk a győzelem.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .