Kattints a képre!!

Az élet nagy rendező: Kisvárda Master Good II.–Sényő-Carnifex, vagyis – a körülmények okán viharos – megyei rangadóval indult az NB III. Keleti csoport őszi idénye.

A vihar következményeként nem csak egymással kellett megküzdeni a csapatoknak Fotó: kisvardafc

Sötét fellegek gyülekeztek a bajnoki nyitány előtt, rohamosan csökkent a látási távolság, majd alig nyolc percnyi játék után hatalmas szél kíséretében lecsapott a vihar: menekült ki merre látott, a játékvezető pedig félbeszakította a meccset. Húsz perces kényszerszünetet követően folytatódott a mérkőzés, mindjárt várdai góllal (amit a félhomályban csak kevesen láttak, sokáig nem is sikerült megfejteni a gólszerző nevét…) – immár villanyvilágítás mellett. Az égiek kegyelméből – noha a szél még fütyült – normalizálódtak a viszonyok, a hátrányban lévő sényőiek pedig serényen igyekeztek egyenlíteni.

A vendégek jóval többet kezdeményeztek az első félidőben, és a második játékrészben sem változott a forgatókönyv – legalábbis egy ideig. Láss csodát, ekkor már a nap is kisütött, miközben a 65. percben a találkozó legnagyobb helyzetét puskázta el a hazai legénység: Himics közeli lövését a gólvonalról mentette az egyik vendégvédő. Kisvártatva növelte előnyét a házigazda, míg a Kirjuhin hajrában – a csereként beállt – Kirjuhin fejesgólja végképp eldöntötte az összecsapás sorsát.

NB III., Keleti csoport: 1. forduló

Kisvárda Master Good II.–Sényő-Carnifex 3–0 (1–0)

Kisvárda, 150 néző, v.: Zimmermann. Kisvárda II.: Németh M. – Králik, Vass O., Rubus – Czene (Honcsár, a szünetben), Szőr, Avetiszjan (Bíró R., 85.), Sikorszki – Czérna (Kirjuhin, 75.) – Gosztonyi (Starosta, 65.), Himics. Edző: Kocsis János Sényő: Nagy M. – Tóth M., Klepács, Szilvási, Farkas M. – Fabu – Kapacina V., Vámos (Schmidt P., 70.), Lakatos L. I., Orosz M. (Barta G., 85.)  – Toldi A. (Páll Zs., a szünetben). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

10. perc: Gosztonyi szabadrúgása kipattant a kapufáról Szőr elé, aki két méterről a hálóba fejelt.1–0

67. perc:  Egy indítást követően Starosta fejjel továbbított Honcsarnak, aki a kapus mellett elpasszolta a labdát.2–0.

82. perc: Starosta jobb oldali beadását Kirjuhin öt méterről a hálóba fejelte. 3–0.

Gól: Szőr (10.), Honcsár (67.), Kirjuhin (82.)

Kocsis János: – Az időjárás néhány dolgot azért áthúzott, mivel a nyolcadik percben félbeszakadt a mérkőzés. Utána egy picit mást kellett játszanunk, hiszen a pályához is alkalmazkodnunk kellett, illetve be kellett látnunk, hogy a szerkezet, amit próbáltunk, az nem nagyon működött az elején. Időben tudtunk váltani, és ezáltal, ha nem is maradéktalanul, de sokkal jobban néztünk már ki. Sikerült megszereznünk a vezetést, és utána stabilak voltunk. Az igazi nagy lendület akkor érkezett, amikor a cserék pályára léptek, hiszen ők nagyon sokat tettek hozzá a játékunkhoz. Ugyanakkor nagyon örülök neki, hogy akik a keretünkhöz tartoztak, mindenki kivette a részét ebből a győzelemből. Ez a csapat érdeme, hiszen a felkészülés alatt mindent megtettek, hogy az első forduló jól sikerüljön.

Imrő László: – Mezőnyben egyenrangú partnerei voltunk a Kisvárda fiataljainak, sőt helyenként talán feléjük is nőttünk, ugyanakkor a támadásaink befejezése abszolut veszélytelen volt, hátul pedig megkaptuk a szokásos góljainkat. A hazai fiatalok az előttük adódó kevés lehetőséggel rendkívül jól gazdálkodtak, ezt nem lehet vitani.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .