Kattints a képre!!

Információnk szerint jelentősen módosul a Magyar Kupa országos főtábla első és második fordulójának lebonyolítása.

A tarpai és vásárosnaményi csapat – igaz, időközben megváltozott összetételben – is tagja az Észak-Kelet divíziót tömörítő listának Fotó: háromhatár hírei/Bodnár Zsolt

Az aktuális sorozat nyitókörét augusztus 7-8-án rendezik, amelyen 128 csapat lép színre:  a12 NB I-es és a 20 NB II-es klub kiemelést élvez. A 32 érintett együttest a harmadik fordulóra sorsolják be, de az élvonalbeli együttesek még akkor sem kerülhetnek szembe egymással. Ugyanakkor nagyfokú újítás a korábbi rendszerhez képest, hogy az első két körben érdekelt NB III-as, illetve a megyei selejtezőkből felkerült csapatokat az MLSZ versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy sorsolási csoportba osztotta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat). Az azonos divíziókba került csapatok kerülnek egymással összesorsolásra. A csoporton belül nincs kiemelés, bárki játszhat bárkivel, de az alacsonyabb osztályú fél a pályaválasztó. A harmadik fordulótól kezdve megszűnik ez a fajta területi alapú kiemelés, a továbbjutók az NB I-es és NB II-es csapatokkal is találkozhatnak.

Mint ismert, a „mieinket” a Csenger, Nagydobos, Ibrány, Rakamaz, Tarpa Vásárosnamény hatosfogat képviseli, amely együttesek a selejtezőből küzdötték fel magukat a főtáblára, hozzájuk csatlakozik a harmadik vonalbeli Sényő-Carnifex.

A továbbjutás minden körben egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét együttes azonos számú gólt ér el, vagy nem születik találat, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

Észak-Kelet divízió: csapatok

Balassagyarmat, Berkenye, Cigánd, Csenger, DEAC, Derecske, Eger, Encs, Érsekvadkert, Felsőzsolca. Gyöngyös, Hajdúszoboszló, Heréd, Hidasnémeti, Ibrány, Karancslapujtő, Kazincbarcika, Monostorpályi, Nagydobos, Putnok, Rakamaz, Sajóbábony, Salgótarján, Sényő-Carnifex, Tarpa, Tállya, Tiszaújváros, Vásárosnamény

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .