Kattints a képre!!

Amikor Kocsán Petra egy óvodai toborzó során felrakta a kezét, hogy – egyedüli lányként – focizni szeretne, még aligha sejthette: Mátészalkáról indulva messzire, a Bundesligába vezet útja!

Kocsán Petra keményen küzdött, az élet pedig megadta neki a lehetőséget: külföldön futballozhat Fotó: tudósítónktól

Márpedig ez nagybetűs valóság, olyannyira, hogy hazai átigazolási rekordot jelentő összegért – a Bajnokok Ligája-induló – Hoffenheim szerződtette a huszonhárom éves hölgyet! A pontos summa nem szivárgott ki, mindenesetre az anno Virovecz Pál pallérozta, a szalkai bemutatkozás után a Ferencvárosban, majd az MTK-ban futballozó támadó, aki időközben 33-szor szerepelt a magyar válogatottban, nagy esélyt kapott karrierje további fényezésére.

A Hoffenheim az előző szezonban a harmadik helyen végzett a Bundesligában a Bayern München és a VfL Wolfsburg mögött, így fennállása eddigi legjobb eredményét érte el – a 2019–2020-as évadban is bronzérmes lett –, és a nyáron indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

– Igazából mindig azt szerettem volna, hogy külföldön futballozzak – újságolta Kocsán Petra. – Arra, hogy ez valóra válik, gyerekként természetesen nem gondoltam, de még arra sem, hogy egyszer Budapesten fogok futballozni, ahol két nagyszerű klubban játszhattam a magyar élvonalban. Ebben mindig csak bízni tud az ember és küzdeni az álmaiért, és ha keményen dolgozik az élet megadja a lehetőségeket. Most itt van egy új lehetőség számomra, mellyel szeretnék élni: igen tudom, hogy nehéz lesz főleg az elején, hiszen ez egy teljesen új dolgok egy sokkal nagyobb erőpróba számomra, de úgy gondolom, nagyon jó helyen vagyok. Véleményem szerint még fiatal játékosnak számítok, így van időm fejleszteni magamon és a kitűzött célok eléréséig még van jó néhány évem, addig is dolgoznom kell keményen és az élet majd alakítja a saját forgatókönyvét, hiszem, hogy minden úgy van, ahogy lennie kell!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .