Kattints a képre!!

Az elmúlt évben új sportegyesület alakult AVSC néven, mely révén ismét felragyogni látszik az Ajak csillaga. Tavaly – közvetlenül a nem sokkal később félbeszakadt tavaszi idény előtt – kiszállt a megye kettő Nyírerdő csoportból a korábbi sportegyesület, az új egylet pedig visszaküzdötte magát a másodosztályba.

Célba ért az Ajak, amely egy szezon után visszatér a másodosztályba Fotó: tudósítónktól

Az ajaki legénység a harmadosztály Rétköz csoport vasárnap zárult szezonjában, konkrétan az utolsó fordulóban biztosította be a bajnoki címet, midőn az élcsoporthoz tartozó Döge otthonában 3-0-ra nyert. Így – a második helyen végzett Aranyosapátival szemben – négy pont előnnyel betonozta be magát a táblázat tetején, egyben kiharcolva a feljutást. Merthogy vigyázat, jövünk: az együttes vállalja az indulást a megye kettőben!

– Nem volt könnyű az indulás, ajaki kötődésű fiatalokra és néhány rutinos futballistára alapozva vágtunk neki az idénynek – árulta el Kovács Tibor, az Ajak edzője: a korábbi kapus szintén tavaly nyáron állt munkába. – Kezdetben a tisztes helytállás volt a cél, miután összeállt egy egészen jó kis  keret, ráadásul akartak, melóztak a srácok és jöttek az eredmények, az ősz  derekán egyre inkább körvonalazódott, hogy akár a bajnoki címre is lehet esélyünk. Mindig a következő meccsre koncentrálva meneteltünk, sokat számított, hogy valamennyi játékosnak volt szerepe a csapatban, a fiúk tudták a dolgukat. Ez eredményre vezetett és hát maradjunk annyiban, sikerült rendesen megünnepelni az első hely megszerzését. Most pedig elkezdhetjük tervezni a jövőt, ismét a megye kettőben futballozva. Mindezért köszönjük az önkormányzat és a szponzorok támogatását, és persze a szurkolók egész éves segítségét.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .