Kattints a képre!!

Szinte reménytelen helyzetben, az NB III-ba jutásért kiírt első mérkőzésen elszenvedett 3-0-s vereség után lépett pályára a Tarpa a visszavágón – a Békéscsaba II. otthonában.

A piros mezes tarpai csapat derekasan helytállt a visszavágón Fotó: tudósítónktól

Akárcsak az „odavágón” ezúttal is határozottan, lendületesen kezdett a Tarpa, ehhez képest helyzet nélkül, az első megingást kihasználva vezetést szerzett a csabai „fakó”. Ezzel a minimális esély is elszállt, a beregiek azonban – ahogy ígérték – derekasan odatették magukat, olyannyira, hogy Dobrovolszki Jenő fejesét már sokan bent látták, de az egyik hazai védő fejjel menteni tudott.

Kisvártatva Vajda Artúr lövése dolgoztatta meg a viharsarki kapust, majd ismét a gólvonalról „takarított” az ellenfél hátvédje, Nadimov is betalálhatott volna, szóval jelentős erővel próbálkozott a látogató – mindhiába. Mindemellett alig több, mint fél óra leforgása alatt hét szögletett végzett el a Tarpa, amely az első félidő hosszabbításában törte meg a jeget a hőségben, midőn Tüzes Zsolt mutatós ágyúzással egyenlített. A második játékrész elejét igyekeztek megnyomni a vendégek, erre egy kontratámadásból ismét gólt kaptak… Ez már tényleg sok(k) volt, le is „csendesedett” az összecsapás, egészen a hajráig, amikor váratlanul felkorbácsolódtak a kedélyek: a Békéscsaba II. tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, de ze már nem veszélyeztette feljutását, amit kettős győzelemmel harcolt ki. Hozzátéve, a párharc sorsa nem ezen a meccsen múlt…

Osztályozó az NB III-ba jutásért: 2. mérkőzés

Békéscsaba II.–Tarpa 2–1 (1–1)

Békéscsaba, 420 néző, v.: Nagy R. Békéscsaba: Czinanó – Sipaki P., Pilán M., Bukor Z. (Máris D.), Kasik Á. (Farkas Á.), Ilyés T., Bónus M., Csicsely J. (Varga T.), Szabó P. (Pap Cs.) Fazekas L., Szabó Zs. (Zelik Cs.). Edző: Brlázs István. Tarpa: Somogyi P. – Fejes J. (Djacsenko), Dobrovolszki, Tüzes Zs.(Losonczi B.), Nadimov (Rozman S.), Buda P. (Szabó R.), Vajda A., Fülöp K., Zagijev, Sándor I., Gál R. Edző: Huszák Géza.

Gól: Ilyés T. (6., 47.), illetve Tüzes Zs. (45+2). Kiállítva: Máris D. (85.)

Huszák Géza: – Úgy gondolom, mindkét meccsen nagyon jól futballozhatunk, ma pedig extra jól. Sok helyzetet dolgoztunk ki ezúttal is, a mezőnyben pedig tényleg kiválóan játszottunk, az ellenfél viszont ismét könyörtelenül kihasználta hibáinkat.

Feljutott: a Békéscsaba II. kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .