Kattints a képre!!

Az NB III-ba jutásért kiírt Békéscsaba II. elleni osztályozó első mérkőzését hazai pályán játszotta a Tarpa.

Sándor István (labdával) és a tarpai csapat végig nagy lendülettel futballozott a Csaba II. ellen Fotó: tudósítónktól

A tétnek megfelelő nagy iramban, hatalmas elánnal kezdett a tarpai együttes, amely előtt hamar két kecsegtető lehetőség adódott, igaz, a csabai „fakó” is veszélyeztetett, vagyis nem sokat teketóriáztak a felek – derekasan gyűrték egymást. Félóra múltán elcsent labda után „életveszélyes” viharsarki kontra teremtett meleg pillanatot a beregi kapu előterében, kisvártatva pedig már a túloldalon kaptak szívükhöz a vendégek, akiknek védője mentésével góltól „fosztotta” meg a házigazdát.

Az első félidőben is jelentősen többet támadott a Tarpa, a folytatásban még inkább iparkodott rátenni egy lapáttal, az 50. percben azonban egy védelmi megingást kihasznált és vezetést szerzett a Csaba II. – megvalósítva a legrosszabb forgatókönyvet. Az idegenben szerzett gól a két felvonásos párharcban kincset ér, rá is ült az eredményre a látogató, miközben elkeseredetten rohamoztak a „mieink” az egyenlítés érdekében. Előbb, Djacsenko, utóbb Vajda Artúr tüzelt mellé, majd Szics lövését hárította az ellenfél kapusa, a Békéscsabának viszont jobban sült, olyannyira, hogy egy újabb kontratámadással tovább növelte előnyét, ráadásul az utolsó pillanatban még tovább rontotta a Tarpa esélyét.

A visszavágót szombaton rendezik Békéscsabán.

Osztályozó az NB III-ba jutásért: 1. mérkőzés

Tarpa–Békéscsaba II. 03 (0–0)

Tarpa, 1000 néző, v.: Szigetvári M. Tarpa: Somogyi P. – Vajda A. (Szabó R.), Szics, Fejes J. (Djacsenko), Tüzes Zs. (Rozman S.), Dobrovolszki, Nadimov, Fülöp K., Buda P., Sándor I., Gál R. Edző: Huszák Géza. Békéscsaba: Czinanó – Pilán M., Sipaki, Bukor Z. (Máris D.), Kasik Á. (Varga T.), Ilyés T., Bónus M. (Papp Sz.), Csicsely J., Szabó P., Fazekas L., Szabó Zs. Edző: Brlázs István.

Gól: Szabó P. (50.), Ilyés T. (66.), Varga T. (93.)

Huszák Géza: – Igazságtalan a labdarúgás, mert a végeredményből úgy tűnik, mintha ez egyértelmű meccs lett volna, pedig az első félidőben négy nagy helyzetünk volt, ha csak egyet berúgunk, sok minden másként alakulhatott volna. A hibánkat kihasználva szerzett vezetés a Csaba, amelynek nem véletlen, hogy szintem minden játékosa játszott már az NB II-ben, kontráikkal bebiztosították győzelmüket.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .