Kattints a képre!!

A Pest megyei színeket képviselő Dunavarsány nyerte az Amatőr Kupát, miután a szerdán délben rendezett döntőben 2-1-re legyőzte a Tarpát.

Hiába rohamozott a fehér mezes Tarpa, az ellenfél emelhette magasba kupát Fotó: tudósítónktól

Három éve a Sényő-Carnifex diadalmaskodott, egy esztendővel korábban a Bakta alulmaradt, vagyis az utóbbi időben a „mieink” sűrű vendégek a Magyar Kupa sorozatban legtovább jutott amatőr csapatok számára kiírt fináléban. Ezúttal a tarpai csapaton volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szeme, amely ugyebár már bajnokként érkezett – a hagyományosan a fővárosban rendezett – mérkőzésre.

A nézőtéren a messziről érkezett beregi drukkerek – sacc per kb. kétszázan – voltak fölényben, akik hajnalban indulva szép számban „futottak be” a fővárosi összecsapásra, a pályán viszont kiegyenlített játékkal indult a meccs, ehhez képest a „semmiből” váratlanul vezetést szerzett a Dunavarsány. Fokozta a tempót a tarpai legénység, amely előtt sorozatban adódtak az egyenlítési lehetőségek, igaz, félóra múltán előbb a kapufa „mentett”, majd Somogyi Pál kapus hatalmas bravúrja szükségeltetett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a baj. Az intenzív első félidő után Sándor István egalizálhatott volna, de ígéretes szituációban mellé durrantott. Egyértelműen a beregiek irányították a játékot, a jelentős mezőnyfölény közben Szabó Roland emelését követően a varsányi felső kapufán „landolt” a labda, a kipattanót ugyan a hálóba pofozták, de a gólt les miatt érvénytelenítette a spori…

Gyakorlatilag az ellentámadásból – az extarpai – Bata Csongor (akit a kezdés előtt névre szóló mezzel köszöntött korábbi klubja…) kiugrott és két „fásra” hizlalta az ellenfél előnyét, de még volt csavar a történetben: a csereként bevetett Szabó Roland szépített a hajrában, kisvártatva Djacsenko óriási helyzetben jószerivel a kapusba vezette a labdát, Tüzes Zsolt gurítását pedig a gólvonalról mentette az egyik védő. …és bár az utolsó percekben nagyon nyomott a Tarpa, újabb gólt már nem sikerült begyötörni, így elúszott a remélt kupasiker.

Amatőr Kupa: döntő

Tarpa–Dunavarsány 12 (01)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző, v: Horváth P. Tarpa: Somogyi P. – Vajda A. (Trombola), Szics, Fejes J. (Tüzes Zs.), Dobrovolszki (Losonczi B.), Rozman S. (Szabó R.), Buda P. (Djacsenko), Fülöp K., Kurilcsik, Sándor I., Gál R. Edző: Mihajlo Ivanicja. Dunavarsány: Kovács T. – Meiszter (Kiss A.), Mag K., Bata Cs., Králik (Hacioglu), Schmidtka, Sós I., Sipos R. (Harangozó), Novák R., Kis R., Bihari D. (Kreisz). Edző: Hollik András.

Gól: Szabó R. (80.) Novák R. (8.), Bata Cs. (68.)

Mihajlo Ivanicja: – Aki látta a meccset, megerősítethet az örök igazságot, hogy a futballt gólra játsszák. Hiába alakítottunk ki rengeteg helyzetet, csak egyszer tudtunk betalálni, ugyanakkor köszönjük mindenkinek, aki szurkolt értünk. Megyünk előre!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .