Kattints a képre!!

Hölgyeim és uraim, elérkezett a várva várt pillanat: Tarpa-Dunavarsány Amatőr Kupa-döntőt rendeznek szerdán délben (kezdés: 12 óra) a fővárosban – egészen pontosan az élvonalbeli MTK otthonául szolgáló Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Útra kelt a tarpai csapat Fotó: tudósítónktól

A bajnoki címet éppen az elmúlt hétvégén begyűjtő Tarpa – mondhatni – ország-világ előtt megmutathatja magát, pláne, hogy az M4 sportcsatorna élő adásban sugározza a finálét. Ama összecsapást, amelyben a Magyar Kupában legtovább jutott amatőr egyesületek lépnek színre, és régebben a Szabad Föld Kupa néven „futott”. A beregiek a Komárom (NB III.), majd a Felsőzsolca (megyei I.) kiejtése után a Diósgyőrrel szemben búcsúztak a legjobb tizenhat közé jutásért játszott mérkőzésen, a küzdelemsorozat ugyanezen körében ért véget a Dunavarsány menetelése. A Pest megyei első osztályban szereplő ellenfél jelenleg tízedik helyen tanyázik a tabellán.

Többen firtatták, miért kezdődik délben az összecsapás: nos késő délután ugyancsak itt játsszák a női kupadöntőt, a kettő között – a világjárványra tekintettel – teljesen fertőtlenítik a stadiont. Egyébként az Amatőr Kupa-fináléra érvényes kiírás értelmében, amennyiben a kilencven perc után döntetlen az állás 2×15 perc hosszabbítás következik, majd tizenegyes párbaj dönthet.

– Mivel kupameccsről van szó, amely mindig speciális hangulatú, ráadásul élőben közvetíti a tévé, nem szükséges senkit külön motiválni – fejtegette Mihajlo Ivanicja, a Tarpa edzője a kedd délelőtti tréning, majd a közös ebéd elköltését követően, midőn útra kelt a csapat. – A fiúk fel vannak dobva, a rutinosabb játékosoknak pedig pályafutásuk során talán már soha vissza nem térő lehetőség ilyen stadionban, ekkora téttel bíró mérkőzésen szerepelni, ez plusz energiát adhat, szintén győzelemre késztetheti őket. Azt gondolom, ezen a találkozón nem számít a bajnoki helyezés, hogy éppen mi volt a hétvégi eredmény, mindkét csapat játékosai maximálisan odateszik magukat. A korai kezdés ugyan szokatlan, számunkra viszont nem okozhat problémát: sokszor napi két edzést tartunk, a délelőtti fél tizenegykor kezdődik, ami azért közel van a déli időponthoz, ezen nem fog múlni semmi, és az ellenfélnek is ehhez kell alkalmazkodni.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .