Kattints a képre!!

Róka fogta csuka, avagy ez egyáltalán nem mese: a nyírkarászi Csuka György az ellenfél térfeléről, a körívből, ami testvérek között is vagy negyven méter, lőtt gólt a Fényeslitkének a vasárnapi megye kettes bajnokin.

Csuka György igazán emlékezes gólt szerzett Fotó: magánarchívum

A Nyírerdő csoportban szereplő karászi brigád március hetedikén nyert utoljára, igaz akkor nagyon elporolta a Szabolcsveresmartot, ennek a meccsnek pedig még jelentősége lesz ebben a történetben. Az „átok” megtört, hétvégén 3-0-ra győzött a Tóth-legénység, amelynek stábja – nem mellesleg – Nagy Lajos színre lépésével acélosodott. De, hogy a témánál maradjunk: a harminckét éves Csuka György pályafutása talán legemlékezetesebb gólját szerezte a második félidőben: pláne, hogy egy telitaláltnak bizonyult vezérkari döntésnek hála belső védőből csatárnak rukkolt elő. És csak a rend kedvéért, rúgott még egyet, szóval dupláztt a Litke ellen. Persze, volt ő már középpályás is karrierje kezdetén, lehet, legközelebb kapusként is kipróbálják…

– Már az előző meccsen is csatárt játszottam, akkor meglepett a döntés, ebben a helyzetben viszont nincs olyan, hogy tetszik vagy sem, ott kell teljesíteni, ahová az edző beállít – mondta fel az alaptézist rutinos futballistához méltón Csuka György. – Nyilván járok mérkőzésekre, és emlékszem például a kisvárdai Erős Gábor góljára a Cigánd ellen még az NB II-ben, az nagyon bennem marad: azt kb. negyvenről rúgta. Egyébként rendszerint figyelem a kapusok helyezkedését, és ha látom, hogy kint állnak, olykor kísérletezek hosszú íveléssel. Tavasszal a Veresmart ellen már megpróbáltam, akkor messzebbről, a saját térfélről emeltem rá, a felső kapufát találtam el, ha az bemegy, na, az szebb lett volna a mostaninál, már eleve a távolság miatt is. Sportot nem űzök belőle, de ősszel is volt hasonlóra példa. Annyit feltétlenül írjon le, bár nyertünk, a csapatunk azért nem dőlhet hátra, sok tennivalónk van még!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .