Kattints a képre!!

Beütött a krach Kemecsén (is): a koronavírus megtizedelte a sorokat, emiatt a megyei első osztályú futballcsapat két bajnoki fordulót kénytelen volt kihagyni.

Resán Attila: Kemecsén a játékosokat folyamatosan tesztelni fogjuk Fotó: magánarchívum

Előbb a Gyulaháza elleni hazai, majd a Balkánnyal szembeni idegenbeli összecsapás „úszott el”, a jó hír az, hogy a hétvégén esedékes Mándokkal esedékes fellépést – jelen állás szerint – már nem fenyegeti veszély.

– Mint ismeretes a fehérgyarmati mérkőzés után egyik játékosunk belázasodott, szerda reggelre megérkezett a PCR teszt eredménye, ami sajnos pozitív lett – taglalta a történteket Resán Attila, a Kemecse szakosztályvezetője. – Ezután úgy döntöttem, az egész csapatnak át kell esnie a koronavírus teszten és csak a negatív eredménnyel rendelkező játékosok vehettek részt az edzéseken. A csapat teszteredménye újabb három fertőzöttet mutatott ki, így két mérkőzés elhalasztására kényszerültünk. Nem szeretnék messze menő következtetéseket levonni és bírálni a pandémia alatti intézkedéseket, de a jelenlegi „szigorú” szabályok mellett csak gyarapodni fog a fertőzések száma. Hozzáteszem, véleményem szerint nem a mérkőzésen fertőződtek meg a játékosok! A fertőzés feltehetőleg – főleg, mert a karanténba zárt játékosok, egy kivételével, ugyanabban autóban ültek a gyarmati meccset követően – utazás közben „ragasztották” egymásra. De amíg a Multi áruházakban „1,5 méterenként” annyian simulnak egymáshoz, amennyien talán be sem férnének, addig ne várjunk a csodára. Tanuljunk meg együtt, egymásra figyelemmel élni és ha tüneteink vannak zárkózzunk be akkor is, ha az csak egy „megfázás”. Egy biztos: Kemecsén a játékosokat folyamatosan tesztelni fogjuk, mert az egészség fontosabb az eredménynél. A tesztelést egyébként minden csapat figyelmébe ajánlom.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .