Kattints a képre!!

A megyei futball legnagyobb presztízzsel bíró, Ibrány-Nagyhalász összecsapását rendezik vasárnap délelőtt (kezdés: 11 óra) – soha korábban nem tapasztalt körülmények között.

Na, így nézett ki anno egy Ibrány-Halász derbi Fotó: faceobbok/ibránysportegyesület

Az első osztály hatalmas történelmi múltra visszatekintő rangadóját a nyíregyházi Városi Stadionban játsszák, ami már önmagában különleges, másrészt ugyebár zárt kapu mellett. Erre pedig korábban soha nem volt példa, holott a felek találkozóin előfordultak már érdekességek… Nem egy alkalommal több ezer néző zsúfolódott össze az ibrányi, vagy éppenséggel a halászi katlanban, netán bajnoki címről döntött a felek aktuális csatája. Éppen egy ilyen alkalommal, napra pontosan 1998 június 21-én a nagyhalászi futballisták kékre festett hajjal léptek színre, ami aztán nem hozott szerencsét…

A teljes igazsághoz tartozik, hogy volt már Ibrány-Nagyhalász derbi a nyíregyházi stadionban, méghozzá a centerpályán: 2018 május 23-án Megyei Kupa-döntőt vívott a két érintett együttes. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy akkor jelen lehettek nézők, olyannyira, hogy az Ibrány 1500 szurkoló előtt 3-1-re diadalmaskodott.

Múltidéző: az 1998 június 21-én játszott örökrangadó, nézőcsúccsal

Ibrány–Nagyhalász 4–1 (2–0)

Ibrány, 3000 néző, v.: Hajdó.Ibrány: Balogh Z. – Hermann A., Zákány, Bíró Cs., Bardi (Hermann I.), Papp K., Fecsku, Paulik I. (Veres), Krasznai A. (Nagy K.), Ónodi (Korpai), Papp T. Edző: Pók Csaba. Nagyhalász: Vitkai – Kovács M., Cselószki, Hegyes (Oláh), Balázs, Bihari, Nagy B., Kegye, Sipos (Budaházi), Majchrovics, Ádámszki. Edző: Madalina György. Gól: Ónodi, Krasznai A., Fecsku, Bardi, illetve Oláh.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .